Buitenland

Zidane keert na tien maanden terug bij Real Madrid

By  | 

Zinedine Zidane is maandag teruggekeerd als trainer bij Real Madrid. De Fransman kende de afgelopen jaren vele succesjaren bij de Spaanse grootmacht. Hij is de opvolger van de weggestuurde Santiago Solari.

Dit maakte Real Madrid maandagavond bekend. Ze maakte in een persconferentie bekend dat Solari weggestuurd zou worden als trainer en dat Zidane aangetrokken zou worden. Mogelijk blijft Solari wel werkzaam bij de club in een andere functie.

De 46-jarige Fransman vertrok tien maanden geleden verassend na het winnen van de Champions League. Ze wonnen destijds met 3-1 in de finale tegen Liverpool. Zidane had nog een contract lopen tot medio 2020 maar leverde deze voortijdig in. ‘’Ik denk dat de selectie behoefte heeft aan een nieuwe werkmethode’’, zei hij destijds.

Real Madrid beleeft een zeer matig seizoen zonder Zidane. Zo zijn de Madrilenen uitgeschakeld voor de Champions League na een verassende 1-4 nederlaag tegen Ajax. In de Copa Del Rey doen ze ook niet meer mee. Real Madrid verloor in twee weken tijd twee keer van concurrent FC Barcelona. Ook staan ze op twaalf punten achterstand op koploper FC Barcelona.

Julen Lopetegui, de opvolger van Zidane, werd eind oktober al ontslagen vanwege de slechte resultaten. Solari, tevens oud speler van de Koninklijke, werd toen aangesteld als interim-trainer. Na een goede start tekende de 42-jarige Argentijn bij tot 2021 als hoofdcoach. Hij kan dus een lekkere ‘oprotpremie’ verwachten.

Zidane won maar liefst 9 prijzen met Real Madrid

De wereldkampioen van 1998 won drie keer op rij de Champions League. Het is al een prestatie op zich om de cup met de grote oren een keer te winnen. De laatste keer dat de prijs driemaal op rij werd gewonnen door dezelfde club was in de jaren zeventig. Toen won de Duitse grootmacht Bayern München de prijs.

Ook won Real Madrid tot drie keer toe de wereldbeker onder Zidane, een keer het kampioenschap, een keer de Copa del Rey en een keer de Europese supercup.

De eerste wedstrijd van Zidane zal zijn in een thuisduel tegen Celta de Vigo. Dit duel zal aankomende zaterdag plaatsvinden.

%d bloggers liken dit: