Internet

Bol.com lanceert bezorgabonnement

By  | 

Vandaag kunnen klanten bij Bol.com onbeperkt aankopen laten bezorgen. Een abonnement kost 14,99 euro voor één jaar. Hiermee kan er zonder extra verzendkosten worden bezorgd op de zelfde dag, in de avond en op zondagen. Met het abonnement probeert Bol.com onder andere nieuwe winkeliers aan te trekken.

Volgens de baas van Bol.com, Daniel Ropers, is elke meerprijs op een bestelling een blokkade voor de winkeliers. De blokkade vormt een drempel tegen online bestellen. Het bedrijf verzamelt een aantal betaalde diensten onder de naam Select. Wie lid wordt van Select krijgt toegang tot onbeperkte bezorging van circa 300.000 producten.

Buitenland

Dit concept bestaat ook in het buitenland, zegt Ropers. Echter zijn deze kosten veel meer. In samenwerking met PostNL kan de dienst goedkoper aangeboden worden. Bol.com gaat producten snel leveren en zal de zondagslevering meer promoten.

Met het abonnement probeert Bol.com de drempels weg te nemen, waardoor winkeliers eerder kiezen voor een internetaankoop dan een aankoop in de winkel. ‘Als ze iets vandaag willen hebben, dan gaan ze nu nog naar een winkel in de buurt. Dan telt e-commerce niet mee.’, aldus Ropers. De baas van Bol.com wilt een doorbraak maken op het gebied van e-commerce.

Fysieke winkels

De internetverkoper wil nog meer concurreren met de winkelstraten, maar tegelijkertijd ook naar zich toe trekken. Via een eigen platform kunnen bedrijven hun goederen verkopen. Al 16.000 bedrijven verkopen hun goederen via dit platform en er is al meer dan 350 miljoen euro aan spullen verkocht via het platform. De internetverkoper wil nu ook de grote winkelketens binnen halen.

‘Consumenten beginnen hun koopproces vaak op internet, maar standaardproducten liggen ook doorgaans binnen een kwartier bij de consument vandaan in een fysieke winkel’, aldus Ropers. ‘Die winkelvoorraden van lokale winkeliers willen wij voor de internetshopper zichtbaar maken. Deze kan dan ervoor kiezen om het product in de winkel te halen of door Bol.com te laten bezorgen.’

 

%d bloggers liken dit: