Financieel

KLM laat sterkere groei zien dan AIR France

 

In september heeft KLM meer passagiers aan boord gehad van zijn vliegtuigen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij vervoerde vorige maand in totaal 3 miljoen passagiers, dit is een groei van 2,8 procent. Bij het zusterbedrijf Air France was de stijging 1,2 procent.


Verdere cijfers


Vooral uit vluchten van en naar Noord- en Zuid-Amerika realiseerde KLM deze groei. Gemiddeld genomen zaten deze toestellen voor 89,7 procent vol. Dat betekent een daling van de bezettingsgraad, een belangrijke graadmeter van efficiëntie in de luchtvaart, met 0,4 procentpunt. Vooral Europese vluchten van KLM zaten in doorsnee minder vol. Bij Air France en zijn regionale dochteronderneming HOP! stapten in totaal 4,5 miljoen mensen aan boord. De gemiddelde bezettingsgraad verbeterde met 0,4 procentpunt tot 86,6 procent.

Transavia


Air France presteerde wel beter dan KLM als we het hebben over de omzet per gevlogen kilometer, per stoel. Bij Air France was sprake van een plus van 3,2 procent, KLM behaalde hier een groei van 1,5 procent.

Prijsvechter Transavia verwelkomde in totaal bijna 1,7 miljoen passagiers, dit was een groei van 7,1 procent. Bij de vluchten was gemiddeld 94,3 procent van de stoelen bezet.

Vrachten

Het totaal aantal passagiers dat moederbedrijf Air France-KLM verwerkte lag met bijna 9,1 miljoen reizigers 2,7 procent hoger dan een jaar eerder. De vliegtuigen zaten in doorsnee voor 88,6 procent vol. Dat was een jaar eerder nog 88,4 procent.

Bij de vrachtdivisie van Air France-KLM nam het vervoerde tonnage met 1,5 procent toe, terwijl de capaciteit nagenoeg gelijk bleef. Dit zorgde er in totaal voor dat de vrachtruimen voor ruim 60 procent vol zaten. Bij KLM Cargo was in september sprake van een bezettingsgraad van ruim 66 procent. Doordat de capaciteit sterker daalde dan de het vervoer was sprake van 1,2 procent vollere vrachtruimen.

%d bloggers liken dit: