Bedrijven

ING komt met alternatief voor 1 miljoen klanten zonder app

 

De ING komt met een alternatief voor mensen die de mobiele app van de bank niet willen gebruiken. Zij kunnen met een scanner vanaf volgend jaar hun betaalopdracht bevestigen. De TAN-code zal worden afgeschaft, het apparaatje is een vervanging hiervoor.

Het gaat om zo ongeveer 1 miljoen klanten van ING die nog niet via de app op smartphone of tablet hun betaalopdrachten bevestigen. Als alternatief, met dit apparaatje, moeten klanten een kleurcode scannen op het scherm van de computer.

Vervolgens maakt het apparaat een cijfercode aan waarmee de opdracht bevestigd wordt. Het werkt daarmee ongeveer hetzelfde als bij concurrent Rabobank, het enige verschil is echter dat de scanner van de ING maar voor een rekening gebruikt kan worden.

Bijna 4 miljoen klanten over

Begin dit jaar kondigde de ING aan om de TAN-code af te schaffen. Er werd toen beloofd dat er een alternatief zou komen voor klanten die niet via de app kunnen of willen betalen. Inmiddels betalen 3,9 miljoen zakelijke en particuliere klanten van de bank via de app, volgens ING waren dat er in januari 1,1 miljoen.

De overstap gaat toch langzamer dan gepland, dit zegt een woordvoerder. Daarom komt er meer tijd om het gebruik van TAN-codes ‘uit te faseren’, zoals de woordvoerder zegt. ‘’Voor sommigen is de verandering best groot, dus krijgen zij meer tijd om eraan te wennen’’, legt zij uit.

Belangrijkste reden dat mensen nog niet overgestapt zijn is omdat ze geen smartphone hebben, er zijn ook klanten die de app niet willen, geeft zij toe.

Vanaf het voorjaar

Mocht de klant nog werken met een papieren lijst met TAN-codes om de betalingen te bevestigen, dan kunnen zij het apparaatje in het voorjaar als eerste aanvragen. Daarna volgen de mensen die nu TAN-codes per SMS toegestuurd krijgen.

De bank heeft beloofd om de klanten die nog niet van de app gebruik maken of hier op over willen stappen, een bericht toe te sturen zodra ze het apparaatje aan kunnen vragen. Tot die tijd gebruiken zij nog een TAN-code.

Op de onderstaande video legt de bank uit hoe het werkt:

Bron: ING Nederland

%d bloggers liken dit: