Bedrijven

Uitbreiding voor Ikea: Zuid-Amerika, Azië en Europa

 

De komende jaren wil meubelketen Ikea uitbreiden naar elf nieuwe landen. In onder meer Zuid-Amerika wil het Zweedse bedrijf winkels openen.

Het doel is dat drie miljard potentiële klanten in 2025 de blauw-gele woonwarenhuizen kunnen bereiken, zegt topman Torbjörn Lööf van Inter IKEA Group. Verder wil hij ook meer online verkopen en kleinere winkels openen in grote steden.

Via een franchisenemer wil IKEA binnen enkele jaren winkels openen in Chili, Colombia en Peru. De eerste Zuid-Amerikaanse winkel moet in 2020 in de Chileense hoofdstad Santiago de deuren openen. Verder staan winkels als Mexico en Puerto Rico op de planning in Latijns-Amerika.

In Europa wil IKEA uitbreiden naar Estland, Luxemburg en Oekraïne. Verder zou het woonwarenhuis winkel willen openen in Oman in het Midden-Oosten en in de Aziatische landen Macau en de Filipijnen.

In het in augustus afgelopen boekjaar voerde Inter IKEA Group de omzet met 4,5 procent op tot 38,8 miljard euro. In dat fiscale jaar opende IKEA winkels in India en Letland. In september ging de eerste winkel in Bahrein open.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: