Buitenland

Waarom zien bedrijven af van overname Twitter?

By  | 

Volgens de techsite Recode hebben Google en Disney geen interesse meer in een overname van Twitter en zullen geen bod uitbrengen. Deze twee bedrijven werden gezien als je meest belanghebbenden.

Daarnaast ziet ook Apple, het bedrijf met de meest te besteden vermogen, af van een eventuele overname. Op de beurs was te merken dat het nieuws wat onrust bracht onder de beleggers. Het aandeel van Twitter zakte namelijk bijna 10 procent.

Het gevolg is dat het aantal partijen met serieuze interesse sterk afnam. Het bedrijf Salesforce lijkt nog als enige serieuze interesse te hebben in een overname van Twitter. Deze overname door dit bedrijf zou een van de minst logische zijn aangezien het bedrijf geen consumentenproducten aanbiedt. Saleforce zou dan ook vooral interesse hebben in de gebruikersdata van Twitteraars.

Toch zijn de hoge verwachtingen wat gereduceerd nadat topman Marc Bernioff liet weten van zijn bedrijf geen verwachtingen moeten worden geschept. Hij laat weten altijd serieus naar overnames te kijken, maar dat betekent niet dat zij ook besluiten om een bedrijf te komen.

Opheldering

Al zijn de verwachtingen niet al te hoog, het verkoopproces is nog steeds gaande. Over een eventueel overnamebedrag is nog niks bekend. Afgelopen maand dook een bedrag op van 30 miljard dollar, maar dat lijkt niet te kloppen en veel te ambitieus. Om een beter beeld te krijgen: WhatsApp is overgenomen voor 20 miljard dollar door Facebook en voor LinkedIn heeft Microsoft 26 miljard neergelegd. Volgens bronnen wil Twitter eind deze maand opheldering en de overname gesprekken afronden.

Twitter kampt al enige tijd met slechte cijfers en resultaten. Zowel in het gebruikers aantal als financieel. De groei van het aantal accounts stagneert en het aantal actieve gebruikers neemt zelfs geleidelijk af.

Toch heeft Twitter zeker nog wat te bieden. Zoals de gebruikersdata, merkwaarde en invloed. De populariteit van het platform is onder politici en journalisten groot.

%d bloggers liken dit: