Tech

Rittenregistratie app

By  | 

Rittenregistratie app

Als ondernemers is het belangrijk om je gereden kilometers goed bij te houden. Het zorgt er namelijk voor dat jij een duidelijk overzicht hebt, en je kunt in aanmerking komen voor bepaalde voordelen. Rittenregistratie op een desktop is een beetje omslachtig. Je bent onderweg, dus waarom doe je het niet gewoon op je smartphone? Tegenwoordig kan dat met een rittenregistratie app.

 

Waarom is het belangrijk om je ritten te registreren?

Rittenregistratie houdt in dat je alle gereden kilometers met een bedrijfsauto bijhoudt. Die gegevens kun je vervolgens voorleggen aan de Belastingdienst, zodat je kunt aantonen dat je in dat jaar niet meer dan vijfhonderd privékilometers gereden hebt. Maar waarom is het dan zo belangrijk om die kilometers bij te houden? Als jij jouw rittenregistratie niet op orde hebt, kun je een flinke boete van de Belastingdienst verwachten. Gelukkig kun je tegenwoordig overal je ritten registreren op je mobiele telefoon! Het enige dat je daarvoor nodig hebt is een smartphone met internetverbinding en een rittenregistratie app.

 

Voordelen van een rittenregistratie app

Een groot voordeel van het gebruik van een app is dat er veel wordt geautomatiseerd. Bij de meeste apps hoef je alleen de app te starten en uit te zetten als je aankomt op je bestemming. De app weet het vertrek en eindpunt en berekent zo het aantal gereden kilometers. Het enige dat jij nog moet doen is aangeven of de rit zakelijk of privé was. Veel rittenregistratie software bieden een mobiele app naast hun desktopversie. De gegevens van de app kun je eenvoudig kopiëren naar jouw desktop.

 

Nadelen van een rittenregistratie app

Aan het gebruik van een app zijn eigen niet zoveel nadelen verbonden. De grootste nadelen zijn dat sommige apps betaald zijn. Meestal is dit een eenmalig bedrag of een maandelijkse betaling. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat jij altijd je mobiele telefoon bij je hebt en de app gebruikt. Verder moet jouw smartphone te allen tijde beschikken over een werkende internetverbinding.

 

Is een rittenregistratie app de juiste keuze voor jou?

Maak jij veel kilometers in een bedrijfsauto? Dan is het handig om je ritten goed bij te houden. De meest eenvoudige manier is om dat te doen met behulp van een rittenregistratie app. Dankzij de app hoef jij jouw ritten niet eerst te noteren in een boekje, om ze vervolgens in te voeren op jouw desktop. Nee, het enige dat jij nog hoeft te doen is de app starten als je vertrekt en stoppen als je bent aangekomen op je bestemming. Simpel toch?

 

%d bloggers liken dit: