Tech

Mozilla experimenten geven blik op browser van de toekomst

By  | 

Mozilla wilt door middel van nieuwe experimentele technieken, dit implementeren naar de webbrowser Firefox. Mozilla Labs deelt die tests met proef gebruikers. Wat voor experimenten zijn gehouden en wat doen ze hiermee? Wat heeft dit voor gevolgen voor de browser van de toekomst?

Na sluiting van het eigen ‘lab’, besloot Mozilla het weer naar vier jaar te heropenen. Mozilla Labs moet een plek zijn waar ze vol kunnen innoveren. Het gaat vooral om maken, testen, verbeteren en dit te herhalen.  Ze zijn met de volgende onderwerpen bezig.

Firefox Reality

Firefox wilt ook de webbrowser in 3D uitvoering hebben. In plaatst van de wereld van platte schermen. Ze hebben de verwachting dat zowel ontwikkelaars als gebruikers gebruik maken van virtuele realiteit. Hiervoor hebben ze Firefox Reality ontwikkeld. De VR browser ondersteunt voice search en vertalingen. Ook hebben ze 360 graden video’s en hebben ze andere functies die bij een browser horen.

Firefox Listen

Ook werken ze aan een pratende browser. Dit is meer een toevoeging voor het traditionele browser. Omdat ‘Listen’ de inhoud van de website zal voorlezen, worden websites veel toegankelijker voor bijvoorbeeld blinden en slechtzienden.  Pocket, de verzamel app, werkt als eerste partner met Firefox Listen.

Common Voice

De rol van varianten van online robots en digitale assistenten blijft groeien. Ze hebben een platform gemaakt voor stemdonatie, om zo de kwaliteit hiervan te verbeteren. Wie zijn stem achter laat, helpt robots een menselijke stem te ontwikkelen.

Hubs

Het communiceren in de virtuele werelden, hoe gaan gebruikers dat doen? Deze vraag staat centraal in het Hubs-project.  Mozilla heeft een oplossing ontwikkeld waarmee gebruikers een chatbox kunnen starten. Deze kamers zijn via een url uit te wisselen en kan worden gebruikt op ieder apparaat.

Spoke

De virtuele wereld moet tegenwoordig net zo gemakkelijk worden als een goede website. Met Spoke werken ze aan een dergelijk systeem. Gebruikers kunnen 3D-content zelf invullen.

%d bloggers liken dit: