Binnenland

SciSports haalt 1,8 miljoen euro op

By  | 

De start-up SciSports, uit Enschede, heeft nieuw groeigeld opgehaald. Nieuwe en bestaande investeerders steken zo’n 1,8 miljoen euro in het voetbalbedrijf. De investeerders komen onder andere uit de voetballerij, data- en IT-wereld.

Vorig jaar haalde het Nederlandse bedrijf ook al een investering op. Deze bedroeg 1,3 miljoen euro.

Software

SciSports wilt zijn software verkopen in Engeland en Duitsland. Deze software analyseert iedere beweging van voetballers.

De afgelopen jaren heeft het bedrijf gewerkt aan de SciSkill Index. Dit is een geautomatiseerde oplossing de de kwaliteit, waarde en het talent berekent van iedere professionele voetballer op de wereld.

Ook het systeem BallJames wilt het bedrijf over de grens verkopen. Deze presenteert wedstrijd- en trainingsdata in 3D-modellen. Zo worden er cijfers gepresenteerd over de zuiverheid, snelheid en richting van passes, de sprintkracht, sprongkracht en hoe dicht de val aan de voet blijft bij een aanname. Dit moet volgens het bedrijf nieuwe beleving bieden aan de voetbalkijkers. De oprichters laten zich inspireren door computerspellen. ”Jongeren kijken niet meer hele dagen voetbal. Ze moeten door iets getriggerd worden. De presentatie van de sport in spellen loopt op dit gebied voor op de werkelijkheid.”, aldus oprichter Giels Brouwer.

Het bedrijf is opgericht door een groep studenten uit Twente.

Analyses

Er worden wekelijks tweeduizend wedstrijden geanalyseerd door het SciSkill-algoritme. Hierbij wordt er data verzameld van 350.000 voetbalspelers in 210 competities. SciSkill hangt een score aan een speler op basis van het wedstrijdverloop en de individuele ontwikkelingen.

%d bloggers liken dit: