Sport

´Iedereen zou rekening moeten houden met Max Verstappen´

By  | 

“Max Verstappen, daar zou iedereen rekening mee moeten houden”, denkt teambaas Christian Horner van Red Bull Racing. Tevens was hij goed te spreken over de eerste meters van de nieuwe Honda motor.

“De tijdmonitoren kunnen net zo goed worden uitgezet, hier worden we alleen maar in meegezogen”, Zei Horner afgelopen maandag.

Op de tijdmonitoren stond Ferrari bovenaan. Sabastian Vettel had op dat moment de snelste tijd. Vettel had een flinke voorsprong op de rest van het veld. Hier zat Verstappen ook bij en zijn nieuwe Honda-motor.

Horner heeft goede hoop op volgend seizoen. “ We hebben vorig seizoen erg goed gepresteerd. Max Verstappen hield beker van de eerste plek omhoog in Mexico. Tevens hadden we ook moeten winnen in Brazilië. Max heeft fenomenaal gepresteerd in het laatste gedeelte van het seizoen. Als hij dit voorzet in 2019, mag iedereen wel rekening met hem houden.

Motor lijkt net een Zwitsers uurwerk

De nieuwe motorleverancier Honda moet het gat dichten met Mercedes en Ferrari. Dit kwam voornamelijk door een tekort van paardenkracht. Horner is zeer lovend over wat hij tot nu toe heeft van de Japanse fabrikant.

“Sinds 12 jaar hebben we nu voor het eerst 4 complete motoren in de fabriek. Dit is nog nooit eerder gebeurd. Ook de manier waarop de motor is geïnstalleerd in de auto.  Nooit eerder hebben we gehad dat de krachtbron zodanig goed is geïmplementeerd in het chassis. Tevens hebben onze technici en Honda prachtig werk geleverd. Het lijkt wel een Zwitsers uurwerk.” Zei Horner.

Er zijn geen zorgen nodig.

Het ging voornamelijk over de voorvleugels. De regels zijn voor volgend seizoen weer aangescherpt, om het inhalen te verbeteren. De vleugels zijn een klein beetje groter, maar wel simpeler gemaakt.

“Dit heeft een grote impact op de sport”, legt Horner uit. “Iedereen heeft een andere visie op de voorvleugel wat het erg interessant maakt. De manier waarop de voorvleugel functioneert, zal effect hebben op de rest van de auto”

“Er zijn geen zorgen nodig” zei de teambaas. “Iedereen heeft zo zijn eigen toepassingen, maar ben benieuwd hoe de auto’s er in Melbourne uit gaan zijn. Er wordt nog volop geanalyseerd. Wij zijn erg blij met ons concept en we zien hoe het komende seizoen zal gaan.

%d bloggers liken dit: