Sport

Ajax ziet koers stijgen, meer geld op de loer

By  | 

Ajax ziet de koers op de beurs stijgen nadat het de finale van de Europa League heeft behaald gisteravond. Hoogstwaarschijnlijk ligt er nóg meer geld voor het rapen.

De hele Europa League-rit heeft Ajax al 14,5 miljoen euro opgebracht. Na de overwinning op Olympique Lyonnais gisteravond kwam daar nog eens 3,5 miljoen euro bovenop waardoor de opbrengst nu op 18 miljoen euro staat. Als de club nog eens de finale wint, dan komt daar weer 3 miljoen euro bij.

Champions League

De penningmeester kijkt vooral naar het volgend seizoen, want bij winst van de Europa League krijgen ze direct toegang tot de groepsfase van de Champions League. Daar wordt namelijk de grote centen verdiend. Alleen al in de groepsfase levert het de club 12,7 miljoen euro op. Bij elke overwinning komt er 1,5 miljoen euro in de kas en 500.000 euro bij een gelijkspel. Dan hebben wij het nog niet eens over de opbrengsten als de club de groepsfase doorstaat.

Dit Europees avontuur is niet alleen voor de voetballiefhebbers een lust voor het oog. Beleggers zullen hier ook zeer blij mee zijn. De koers van het aandeel ajax is namelijk gestegen met drie procent.

Tiende finale voor Ajax

Voor de Amsterdammers is dit de tiende Europese finale dat de club gaat spelen. Dit is weer voor het eerst na 21 jaar. Van de al gespeelde finales wisten de Amsterdammers er zes te winnen. Zo won Ajax vier keer de Champions League / Europa Cup I, één keer de Europa Cup 2 en één keer de UEFA Cup (heet nu de Europa League). Overigens heeft de club uit Amsterdam nooit een finale gepeeld tegen een Engelse club.

Gisteren

De wedstrijd werd gisteren gespeeld in het stadion van de Franse club. Daar was het de taak aan de Amsterdammers om de stand van de thuiswedstrijd (4-1) te verdedigen.

Kasper Dolberg opende de score in Lyon en breidde de score uit naar 1-5 over twee wedstrijden. Uiteindelijk bood Olympique Lyon goed weerstand en wist het drie keer te scoren. Echter was dit niet genoeg om de finaleplaats af te pakken van de Amsterdammers. Over twee wedstrijden trok Ajax aan het langste eind (4-5) en behaald het de finaleronde.

 

Lees ook andere nieuwsberichten over sport op Zakelijk Dagblad.

%d bloggers liken dit: