Wim Driesse

Naam: Wim Driesse

Functie: Manager, Directeur, Bestuurder, Toezichthouder, Adviseur & Toezichthouder

Trefwoorden: luisteren, verbinden, realiseren, projecten, mensen, vertrouwen, duurzaam, authentiek, leiderschap, innovatie, technologie, vastgoed, ouderenzorg, thuiszorg, ziekenhuiszorg, psychologie, coaching

Over Wim Driesse

Wim Driesse is goed in het sturen van zowel mensen als processen. Uiteraard gaat het om resultaat, vaak te bereiken door het initiëren van veranderingen. Wim kenmerkt zich door zakelijke onderhandeling en het verruimen van denk -en bewegingsruimte. Dit doet hij in teams, organisaties en in persoonlijke coachingsgesprekken. Wim Driesse heeft van nature een vertrouwenwekkende en verbindende stijl en kan deze goed toepassen in de verschillende situaties en organisaties.

Studie

Wim Driesse werd geboren in 1967. Hij studeerde Hoger Economisch en Administratief Onderwijs (HEAO) aan de Hogeschool voor Economische Studies te Rotterdam. In 1985 begon hij met deze studie en in 1988 behaalde hij zijn diploma. Na het behalen van dit diploma stopte Wim echter niet met studeren. Hij startte in 1988 met de studie sociale wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij koos voor de studierichting Klinische en Gezondheidspsychologie. Na zijn studententijd heeft Wim bij veel verschillende instanties gewerkt. Aanvankelijk als psycholoog, maar al vrij snel in leidinggevende rollen.

Werkervaring

Wim begon in 1995 te werken in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Hier had hij verschillende werkzaamheden. Voornamelijk nam hij diverse managementfuncties op zich. Hij heeft hier ruim 14 jaar gewerkt. In dit tijdsbestek heeft Wim ook een aantal cursussen en trainingen gedaan. Zo kon hij zich van 2001 tot en met 2016 GZ-Psycholoog en Psychotherapeut noemen. Op dit moment praktiseert hij nog als basispsycholoog naast zijn organisatie advies bureau. Verder heeft Wim Driesse onderwijs en training gehad op het gebied van management en organisatie, leiderschap en ambitie, organisatieontwikkeling en verandering, strategisch management en marketing.

Interim Manager & adviseur

Vanaf 2005 is Wim zelfstandig gaan werken in de rol van interim manager en adviseur. Bij diverse organisaties in de GGZ was hij onder andere verantwoordelijk voor uitvoering van HRM in de regio, functioneerde als manager behandelzaken, richtte een bedrijfsbureau in en begeleidde afdelingen in crisis.

Zorg

In 2007 maakte Wim kennis met de ziekenhuiszorg en ouderenzorg, waarna hij in 2008 begon als bestuurder bij het CuraMare, een ketenzorgorganisatie voor thuiszorg, ouderenzorg en ziekenhuiszorg.

Vanaf 2017 is Wim Driesse werkzaam als Manager, Bestuurder, Toezichthouder, Adviseur & Toezichthouder voor diverse opdrachtgevers in verschillende takken van de gezondheidszorg en het onderwijs.

Vanuit zijn kennis en ervaring richt hij zich op projectmanagement, interim management, leiderschapsvraagstukken en trainingen, coaching, organisatie onderzoek, en het ontwikkelen van nieuwe zorgvormen en vastgoed in de ouderenzorg en de geestelijke gezondheidszorg.

Hobby’s en persoonlijke interesses

Wim houdt van hardlopen, wielrennen en skiën en leest graag literatuur en boeken over maatschappelijke vraagstukken en politiek.

Als persoon kan Wim goed luisteren, is verbindend, maakt zaken graag concreet en loopt niet weg voor een crisis. Feiten en omstandigheden zijn altijd het uitgangspunt waarbij gevoelens, meningen en (inter)persoonlijke belangen niet uit het oog worden verloren.