Marc Dullaert

Naam: Marc Dullaert

 

Geboortedatum:  31 augustus 1963

Huidige functie: Bestuursvoorzitter bij KidsRights en landelijk aanjager van het Thuiszitterspact

 

Wie is Marc Dullaert?

Marc Dullaert is een Nederlandse ondernemer die geboren is op 31 augustus 1963. Samen met zijn vrouw en 3 kinderen woont hij op dit moment in Deventer. Het is allemaal begonnen in Zutphen waar hij op de middelbare school zat. Als bijbaantje reed hij in de zomer op een ijskar. In Amsterdam studeerde hij 1 jaar Theologie. Daarna is Marc zijn weg vervolgd naar Leuven, hier heeft hij gestudeerd aan de Katholieke Universiteit. Ook dit heeft hij succesvol afgerond, hij heeft in 1988 zijn licentiaat in de Sociale Wetenschappen behaald met als specialisatie Communicatiewetenschap. Tot slot heeft hij ook zijn mastergraad behaald, hij heeft de opleiding MBA gevolgd aan de Nyenrode Universiteit. In 1996 heeft hij deze opleiding afgerond.

Werkzaamheden

Nadat Marc zijn mastergraad behaald had, is hij actief geweest bij veel verschillende organisaties. Zo is het allemaal begonnen bij de organisatie Foster Parents Plan, hier heeft hij de functie als marketing manager vervuld. Vervolgens heeft hij zijn carrière voortgezet bij Ivo Niehe Producties, hier is hij tot 2003 actief geweest en heeft hij de functie als CEO vervuld.
Nadat Marc Dullaert was gestopt bij Ivo Niehe besloot hij de volgende stap te zetten in zijn carrière, zo heeft hij samen met Ingrid Ikink de stichting KidsRights op gezet. Deze stichting komt op voor de kinderrechten voor kinderen in ontwikkelingslanden. Hier vervult hij de functie als bestuursvoorzitter. Naast KidsRights is Marc Dullaert ook nog een aantal jaar actief geweest als de Kinderombudsman. In 2011 is hij beëdigd als 1e Kinderombudsman van Nederland. De Kinderombudsman is een substituut van de Nationale ombudsman, maar dan met een geheel eigen werkterrein. Zijn taak was hier om er voor te zorgen dat overheidsinstanties en andere organisaties de rechten van kinderen tot 18 waarborgen.