Lifestyle

Sportscholen weer overvol in januari

By  | 

Met de ingang van het nieuwe jaar komen er ook altijd nieuwe voornemens. Een gezondere levensstijl en méér bewegen zijn zeer populair elk jaar, merken ze in de sportscholen.

 

,Het lijkt wel alsof iedereen in januari wil afvallen en bewegen’’, zegt Niki Lamboo van SportCity in Leiden. Januari is traditioneel voor fitnesscentra de drukste maand en ieder jaar blijft dit een beetje toenemen. Los van de huidige leden die zich in het zweet werken om die extra kerskilo’s eraf te krijgen zijn het ook nieuwe leden.

 

Niet alleen bestaande leden

,,Ook bestaande leden zijn deze maand vaker in de sportschool. December is voor iedereen een drukke maand en dan schiet het sporten er vaak bij in. In januari zie je dat mensen weer de draad willen oppakken.’’

 

De dertien jaar dat Lamboo in de fitnesswereld heeft gewerkt, is ze heel wat mensen tegengekomen die het nieuwe jaar fanatiek van start zijn gegaan. Veel daarvan zijn ook in een korte tijd weer gaan afhaken. ,,Doodzonde toch?! We proberen mensen met de juiste aandacht en begeleiding enthousiast te houden.’’

 

Bij alle fitnesscentra is dit de grootste uitdaging. Bij Anytime Fitness in Berkel en Rodenrijs proberen ze dat met persoonlijke begeleiding. ,,Er wordt bijvoorbeeld om de acht weken gekeken of mensen nog op schema liggen. Dit doen we met sportapps en trainingsprogramma’s. Voor sporters is het fijn om hun progressie te zien en zo hun doelen te behalen. Dit zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft”, zegt Berry Kruuk.

 

De sportscholen in Berkel en Rodenrijs – 24 uur per dag geopend – focussen zich vooral op de ouderen. In fitnessland is dit een groeiende groep, blijft uit een rondgang langs sportscholen. ,,Ouderen willen zo lang mogelijk fit blijven en kiezen daarom vaker voor de sportschool en voor die extra begeleiding’’, zegt Kruuk.

 

Aanwas

Sportscholen spelen in op deze voornemens en komen met allerlei korting acties die in spelen op de behoefte naar gezonder leven. Sportcentrum Sportvision in Eindhoven heeft bijvoorbeeld een actie waar nieuwe leden geen inschrijfgeld hoeven te betalen. Medewerker Ivor Zweekhorst voegt hierbij toe dat het eigenlijk beter is wanneer mensen uit zichzelf komen.

%d bloggers liken dit: