Geen categorie

Wat doe jij met je spaargeld?

By  | 

De economische markt is weer stabiel en hierdoor hebben mensen meer geld te besteden. Je hoeft er natuurlijk niet voor te kiezen om je geld direct uit te geven. Je kan er ook voor kiezen om geld apart te zetten. Met dit spaargeld kan je een aantal dingen doen. In dit artikel zal worden besproken wat de mogelijkheden zijn. Er zal worden gekeken naar het geld op de bank te laten staan, te beleggen in aandelen of een deel van de hypotheek aflossen.

Spaargeld op de bank laten staan

Je kan ervoor kiezen om geld te sparen en dit geld op de bank te laten staan. Spaargeld op de bank laten staan is zeer veilig. De kans is zeer klein dat een bank failliet gaat en dat jij  uiteindelijk geen beschikking meer hebt over je geld. Het groten nadeel van het spaargeld op je bank zetten is dat de rente erg laag is. Hierdoor zal jouw spaargeld niet snel meer worden.

Beleggen in aandelen

Je kan er ook voor kiezen om te beleggen in aandelen. Dit is een groter risico dan het spaargeld op de bank te zetten, maar dit kan ook meer opleveren.  Niet is natuurlijk zeker. Het kan altijd gebeuren dat een bedrijf waar jij aandelen van hebt gekocht opeens failliet gaat. Het is altijd goed om van te voren  jaarverslagen van een bedrijf te lezen zodat je al enige kennis hebt van een bedrijf. Je kan ervoor kiezen om te beleggen in aandelen van grote bedrijven. Zoals het beleggen in aandelen van ING of Ahold. Je kan er ook voor kiezen om in een redelijk klein en onbekend bedrijf in te stappen, dit brengt wel meer risico’s met zich mee. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om naast ING aandelen ook aandelen van andere bedrijven te kopen.

Er zijn een aantal dingen die verstandig zijn om te doen als je gaat beginnen met beleggen. Allereerst moet je in je achterhoofd houden dat beleggen in aandelen voor de lange termijn is. Als de prijs van een ING aandeel op een dag opeens daalt, is het niet verstandig om direct dit aandeel te verkopen. Beleg daarnaast alleen geld wat je ook echt kan missen. Je wil niet financieel in de problemen komen, omdat je al je geld hebt belegt en het bedrijf waarin je belegt hebt failliet is gegaan.

Het is ook belangrijk om te letten op de kosten die je maakt met het beleggen in aandelen. Je maakt namelijk kosten als je  een aandeel koopt of verkoopt.

Hypotheek aflossen

Een andere manier om je spaargeld goed te gebruiken is om een deel van je hypotheek af te lossen. Hierdoor ben je sneller klaar met het afkopen van je huis. Bovendien zijn de prijzen van de huizenmarkt enorm aan het stijgen. Investeren in je huis is hierdoor ook nog eens aantrekkelijk.

%d bloggers liken dit: