Geen categorie

TMG krijgt opnieuw bod van Talpa: 6,50 euro per aandeel

By  | 

De strijd om Telegraaf Media Groep (TMG) geeft De Mol niet op. Talpa, het bedrijf van De Mol, verhoogde het bod, in de nacht van zondag op maandag, tot 6,50 euro per aandeel. Dit bod is 8,3 procent meer dan het bod van Mediahuis en VP Exploitatie. Dit bod voldoet aan de eis, tussen deze partijen, dat er een concurrerend tegenbod moet komen.

Het laatste bod van Talpa waardeert Telegraaf Media Groep op bijna 300 miljoen euro. Het bod van Mediahuis en VP Exploitatie waardeert het Telegraaf-concern op 278 miljoen euro.

Juridische stappen

De Mol zegt dat hij juridische stappen wilt gaan nemen tegen de raad van commissarissen van TMG. De raad van commissarissen heeft de leiding genomen bij het Amsterdamse mediahuis nadat de raad van bestuur op non-actief is gezet. Talpa heeft bij de raad van commissarissen een verzoek gedaan voor een gesprek. Deze werd echter door de raad van commissarissen afgewezen. ‘Door de gesprekken niet te hervatten heeft de RvC een gelijk speelveld tussen de verschillende partijen, zoals ook verzocht door een aantal stakeholders van TMG, illusoir gemaakt’, zegt Talpa zondagnacht in een persbericht.

Vorige week deed De Mol een oproep aan de TMG-top om in gesprek te gaan. Dit gebeurde nadat TMG meldde dat het exclusief gesprekken voerden met enkel Mediahuis en VP Exploitatie.

Zaterdag stuurde het bedrijf van De Mol al een brief naar de raad van commissarissen. Hierin stond dat De Mol het bod van 6,35 euro zou verhogen. Met de verhoging probeert Talpa Holding de aandeelhouders naar zich toe te trekken en de TMG-top klem te zetten. Ondanks de hogere biedingen van Talpa is TMG meer geïnteresseerd in de bieding van Mediahuis en VP Exploitatie.

Aandelen

Investeringsbedrijf VP Exploitatie en Mediahuis bezitten samen bijna 60 procent van de aandelen TMG. Talpa bezit maar zo’n 21 procent van de aandelen TMG. Met het verhoogde bod van Talpa blijkt dat De Mol gebrand is om het Telegraaf-concern over te nemen.

%d bloggers liken dit: