Geen categorie

Recordaantal belastingaangiften op de eerste dag

By  | 

Bijna een half miljoen mensen hebben hun belastingaangiften gedaan. Dit ging over het jaar 2008. Op 1 maart hadden 470.000 mensen hun belastingaangiften gedaan. Daarmee is het record van vorig jaar gebroken. Dit waren 410.000 mensen op de eerste dag. Naast twee kleine storingen verliep het vrij vlekkeloos volgens de belastingdienst.

Al om drie uur s ´middags waren er al ruim 300.000 aangiften binnen. Tevens is de eerste dag altijd druk, volgens de woordvoerder van de Belastingdienst. Ook komen er veel aangiften binnen in de weekenden of de laatste dag dat er aangiften kunnen worden gedaan.

Het weer speelde een grote rol, volgens de woordvoerder. Het was er regenachtig en in sommige delen van het land had nog voorjaarsvakantie. Dit zou een factor kunnen hebben gespeeld voor de extra drukte.

Het verliep niet helemaal vlekkeloos

Echter bevestigde de woordvoerder dat er helaas wat storingen waren. Zo moesten mensen net na mindernacht, een paar minuten wachten voordat ze de aangifte kon invullen. Het was na middernacht drukker dan verwacht in het systeem. In het eerste uur was er ruim 60.000 aangiften gedaan.

Ook kon een aantal personen zijn of haar historische gegevens niet downloaden. Net zoals de vooraf ingevulde gegevens.

De rest van de dag heeft het systeem uitstekend gefunctioneerd, aldus de woordvoerder. Het maximaal aantal  mensen die tegelijkertijd aangifte konden, doen is niet behaald. 80.000 mensen zouden het tegelijkertijd konden doen.

Acht miljoen aangiften

Mocht het gebeuren dat dit aantal aangiften wordt overschreden, wordt er een kleine vertraging toegepast zodat iedereen zijn aangifte kan indienen. “Het werkt net zoals als een file op de weg. Met een lagere snelheid kan er toch iedereen door”, aldus de woordvoerder.

Ruim 8 miljoen mensen kregen de blauwe envelop op de deurmat. Hierbij kregen ze de uitnodiging om aangiften te doen. Als mensen het voor 1 april zijn of haar aangiften te doen, ontvangen ze voor 1 juli bericht van de Belastingdienst.

 

%d bloggers liken dit: