Buitenland

Netflix bereikt bijna honderd miljoen abonnees ondanks teleurstellende kwartaalcijfers

By  | 

Er werd verwacht dat de doelstelling van 100 miljoen betalende leden in het eerste kwartaal van dit jaar bereikt zou worden. Echter zijn er net iets minder abonnees bijgekomen dan verwacht. Dat brengt Netflix middels de kwartaalcijfers van de eerste drie maanden van het jaar naar buiten. Het is dus nog even wachten op het 100 miljoenste betalende lid van de Amerikaanse internettelevisie aanbieder.

Het tegenvallende eerste kwartaal kwam mede doordat ze geen nieuwe kijkcijferkanonnen tot de beschikking hadden. Internationaal groeide het aantal abonnees met nog net geen 5 miljoen nieuwe leden. De magische grens van 100 miljoen wordt naar verwachting komend weekend aangetikt. Het tegenvallende aantal nieuwe inschrijvers zorgde ervoor dat het aandeel in de nabeurs handel een klein beetje daalde.

Recordwinst Netflix

Het volgende kwartaal moet voor Netflix alles goed maken. In dit kwartaal komen er van de twee geliefde series House of Cards en Orange is the New Black nieuwe seizoenen uit. Deze twee hit series kunnen er samen voor zorgen dat er juist meer mensen abonnee worden dan dat er verwacht was. Een van de dingen die Netflix als organisatie siert is de hoeveelheid geld die ze in marketing doeleinden steken om een abonnees tevreden te houden. Ze zeggen dit jaar ruim een miljard dollar te investeren in marketing en maken mede daardoor op papier weinig winst. De winst die wordt gepresenteerd in de kwartaalcijfers is echter niet mis. Dat is namelijk 178 miljoen dollar, waar dat vorig jaar in het eerste kwartaal ongeveer 27 miljoen dollar was. De omzet is in dezelfde periode gestegen van een kleine 2 miljard naar ruim 2,6 miljard dollar.

 

%d bloggers liken dit: