Geen categorie

ICT trainingen om jezelf te ontwikkelen tot ICT specialist

By  | 

Er zijn op het internet veel bedrijven die verschillende ICT trainingen aanbieden. Dit komt met name door de populariteit en ontwikkelingen in de ICT branche. Alles gebeurd tegenwoordig online. Van het kopen van een boek tot het handelen in aandelen. Voor alles heb je tegenwoordig wel een smartphone, laptop of computer nodig. Voor het onderhouden van sociale contacten wordt er ook vaak gebruik gemaakt van internet. Door deze ontwikkeling zijn er veel banen beschikbaar in de ICT branche.  In dit artikel zal worden besproken waarom jij een ICT training moet volgen en zullen er verschillende trainingen worden verteld die zeker de moeite waard zijn om te overwegen.

Waarom jij moet kiezen voor de ICT

De ICT heeft een enorme groei meegemaakt de afgelopen jaren.  Hierdoor zijn er verschrikkelijk veel banen bijgekomen. Denk niet dat er in de ICT alleen banen zijn voor mensen met een WO opleiding. Voor elk niveau zijn er namelijk banen in de ICT. Het maakt dus niet uit of je HBO, MBO of zelfs geen opleiding heeft gedaan.  Ook het gemiddelde salaris is goed in de ICT.  Als dit allemaal nog niet genoeg is, is er nog een groot voordeel om je te overtuigen van de ICT. De banen in deze branche zullen namelijk alleen maar toenemen.  Zo hoef je niet bang te zijn dat je je baan verliest.  Kies bijvoorbeeld voor een baan als ethical hacker. Zo’n baan zal niet snel verdwijnen.

Ethical hacken

Je vraagt je vast af wat een ethical hacker doet. Een ethical hacker is een persoon die fouten en IT problemen oplost voor bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan fouten in een netwerk of de server. Als er fouten zitten in deze systemen kan dit grote gevolgen hebben. Hierdoor is het voor bedrijven zeer aantrekkelijk om een ethical hacker in dienst te nemen. Daarnaast kan je met ethical hacken een leuk bedrag verdienen. Natuurlijk word je niet zomaar een specialist in ethical hacken. Het is een moeilijk vak. Gelukkig zijn er wel trainingen die je kunnen helpen om specialist te worden. Zo’n training is wel bedoelt voor mensen die al redelijke kennis van de ICT hebben. Als je aan een training gaat meedoen en geen kennis hebt van de ICT, is de moeilijkheidsgraad te hoog.

Softwareontwikkelaar

Je kan er ook voor kiezen om ontwikkelaar van software te worden. Dit is natuurlijk weer iets heel anders dan ethical hacker. Dat is ook het voordeel van de ICT.  Er zijn zoveel verschillende banen in de branche, voor iedereen zit er wel iets tussen wat interessant is. Als softwareontwikkelaar ontwerpen en onderhoud je computerprogramma’s.  Denk hierbij aan bepaalde systemen zoals bijvoorbeeld een CRM systemen.

 

Er zijn dus veel verschillende en interessante banen in de ICT beschikbaar voor iedereen. Van ethical hacker tot softwareontwikkelaar.

%d bloggers liken dit: