Geen categorie

Den Haag kiest nieuwe bewindslieden

By  | 

Den Haag is weer bruisend op het moment. Het is aan formateur Mark Rutte om een nieuw team bewindslieden aan te stellen. Veel van de oude partners van Rutte zijn niet meer beschikbaar. Het is dan ook nog onzeker welke kandidaten daadwerkelijk een functie zullen krijgen. Er wordt nu gekeken naar de talenten bij de coalitiepartijen.

Den Haag vooralsnog onzeker

Voor veel van de posities bestaat er nog veel onduidelijkheid over wie de positie gaat invullen. Maar voor sommige posities is dit wel al zeker. Natuurlijk heeft Mark Rutte een plek, maar ook Carola Schouten (CU), Wouter Koolmees (D66) en Halbe Zijlstra van de VVD zijn verzekerd van een bewindsfunctie.

Voor CDA-senator Wopke Hoekstra is het ook al zeker. Hij zal minister van Financiën worden. Belangrijke kandidaten zijn ook: Stientje van Veldhoven (D66), Mona Keijzer en Mark Harbers. Zij worden constant genoemd voor verschillende functies. De kans is dan ook groot dat zij een bewindsfunctie krijgen in Den Haag.

Kandidaten kiezen

Het is erg belangrijk dat de juiste mensen op de juiste positie worden geplaatst door de formateur. Er wordt flink vernieuwd. Met name bij de VVD. Zo hebben Melanie Schultz, Stef Block en Edith Schippers al aangekondigd om te stoppen als minister. Aan de andere kant komt Jeanine Hennis weer terug in de Tweede Kamer. De vrouw die een tijdje terug nog opstapte als minister van Defensie, heeft nu op Twitter bekend gemaakt dat ze terug zal keren.

Er staan dus nog meerdere posities open. Denk bijvoorbeeld aan de functie van minister van Volksgezondheid en minister van mobiliteit. Het is nog maar de vraag of Rutte het vullen van deze posities helemaal zal overlaten aan het CDA. Vooral vanwege de problemen op Veiligheid en Justitie van afgelopen jaren.

De regeringspartijen zullen deze week een lijst met namen naar voren brengen. Met hierop de namen van de kandidaten die zij geschikt achten voor een functie in Den Haag.

 

 

%d bloggers liken dit: