Economie

Zakelijke kledingtips voor vrouwen

By  | 

Begin je binnenkort aan een nieuwe baan in een zakelijke branche? Leuk! Een belangrijk onderwerp waar je over na moet denken is de kledingstijl die je gaat dragen op het werk. Mannen hebben het relatief makkelijk en kunnen het de eerste week safe spelen: een nette broek met een overhemd of nette trui (afhankelijk van de branche). Voor vrouwen is het echter een stukje lastiger omdat er veel meer keuze is. Dit is natuurlijk ook wel weer leuk, maar je wilt niet buiten de boot vallen door kleding de dragen die niet past binnen de norm van het bedrijf.

Voor de eerste dagen raden wij aan een ‘basisoutfit’ aan te doen. Dit houdt in; simpele kledingstukken die net ogen en waar je het in principe niet fout mee kan doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie zwarte rok, een colbert en een paar nette pumps. In de eerste dagen kan je goed zien wat de norm is binnen het bedrijf en hier kan je je kledingstijl dan ook op aanpassen. Alvast een belangrijke tip: verlies je eigen kledingstijl niet uit het oog! Jezelf zakelijk kleden is belangrijk als dit de norm is binnen de branche, maar verlies nooit je eigen identiteit. Je hoeft jezelf niet in een mantelpakje te hijsen puur omdat de manager dit doet. Vind een zakelijke kledingstijl die bij jou als persoon past.

Een paar andere kledingtips zijn:

 • Draag niet te blote kleding
  Een fout die vaak gemaakt wordt in de eerste week: te blote kleding. Om de mannen te imponeren kiezen sommige vrouwen voor een korte rok of een blouse met een lage uitsnede. Dit is ‘not done’. Kies voor een nette zakelijke outfit waarbij je niet teveel bloot geeft. Twijfel je of je outfit te veel bloot geeft? Kies dan voor de veilige optie en ga voor de rok die nét iets langer is.
 • Panty’s
  Draag je een rok met panty? Een zakelijke correcte (en vaak ook leuke) keuze! Een belangrijk puntje dat je niet mag vergeten: ladders. Als je relatief goedkope panty’s hebt dan is het goed mogelijk dat je binnen de kortste keren een ladder in je panty krijgt. Een ladder in je panty is zakelijk gezien ook ‘not done’. Zeker als je een belangrijke afspraak hebt dan wil je niet dat men gelijk naar de ladder kijkt bij binnenkomst. Zorg er daarom altijd voor dat je een extra paar panty’s in je tas hebt wanneer je panty’s draagt.
 • Accessoires en sieraden
  Accessoires en sieraden kunnen een outfit mooi afmaken! Voor je zakelijke outfit is het aan te raden sieraden te dragen die niet té opvallend zijn. Ga voor subtiel. Kies voor een subtiele ketting of armband en een kwalitatief goede sjaal. Let ook op wat voor tas je meeneemt. Een grote Kipling rugzak kan, maar de voorkeur gaat uit naar een subtiele rug- of handtas.
 • Nette laptoptas
  Tegenwoordig werkt bijna iedereen vanaf een laptop. Laptops zijn makkelijk te verplaatsen en staan zakelijker dan een notitieblok. Bij het hebben van een laptop raden wij ook aan om een nette laptoptas aan te schaffen. Tegenwoordig kiezen veel werknemers uit de zakelijke branche voor een leren laptoptas. Deze tassen zijn erg stevig en hebben een professionele uitstraling.

Benieuwd naar ervaringen van anderen? Bekijk hier dan: Ervaringen vrouwenkleding Zaful

%d bloggers liken dit: