Buitenland

Moederbedrijf Google gaat onderuit op beurs

By  | 

Alphabet, het moederbedrijf van Google, is afgelopen donderdagavond behoorlijk onderuit gegaan. Deze koersdaling kwam voornamelijk door de tegenvallende kwartaalresultaten.

Het aandeel van Alphabet daalde gelijk met 3 procent. Google heeft 22,2 procent meer kwartaalomzet gerealiseerd, dit in vergelijking op jaarbasis. Deze stijging kwam omdat adverteerders meer geld uitgaven op de advertentiekanalen van Google.

Het moederbedrijf achter de internetgigant wist zijn basis te verbreden door middel van het aantal toegenomen gebruikers op YouTube en smartphones. Tevens was de tijd die bezoekers doorbrachten op de desbetreffende sites erg toegenomen.

Stijgingen

In totaal ging kende het nettoresultaat in het afgelopen kwartaal een stijging naar 5,33 miljard dollar. In dezelfde periode in het jaar ervoor werd er een nettoresultaat van 4,92 miljard dollar behaald. Ook was de winst per aandeel hoger dan verwacht, namelijk 7,56 dollar. Echter bleven de beleggers toch ontevreden over de geboekte resultaten, dit terwijl het beter uitviel dan er van te voren verwacht werd.

De geconsolideerde kwartaalomzet kwam neer op een resultaat van 26,06 miljard dollar. In dezelfde periode in 2015 werd er een geconsolideerde kwartaalomzet van 21,33 miljard dollar gerealiseerd. Ook hierin wist Alphabet dus te stijgen.

De inkomsten vanuit de advertentiekanalen van Google kwam neer op 22,40 miljard, dit was een stijging van 17,4 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Google ontvangt 60,9 miljard dollar aan inkomsten vanuit de zoekadvertenties op het web. Hiermee hebben zij 58,8 procent van de wereldwijde markt in handen, zo meldde de marktonderzoeker eMarketer.

De betaalde clicks, relevant voor advertentiebedrijven, kende een stijging van 36 procent, dit tegen een stijging in het derde kwartaal van 33 procent. Dit werd ook van tevoren gepeild door FactSet StreetAccount en deden een inschatting bij analisten, de peiling kwam uit op een maximale stijging van 26,9 procent.

%d bloggers liken dit: