Economie

Bereik je doelgroep met influencer marketing

By  | 

Een opkomende marketingtrend in 2018 is influencer marketing. Het is de perfecte manier om je bereik te vergroten. Door samen te werken met bloggers en vloggers, creëer je meer bereik en kom je dichter bij je doelgroep. Wil je iets met influencer marketing doen, dan kun je ervoor kiezen om dit via een social media bureau te doen.

Wat is influencer marketing?

Influencers zijn bloggers en vloggers die een online bereik hebben en met name op social mediagebied. Bloggers en vloggers zijn er in verschillende niches, zoals: beauty, food, sport en mode, maar ook zijn er reis en mama bloggers en vloggers. Bekende Nederlandse influencers zijn Anna Nooshin, Cynthia Schultz, Pauline Weuring en Annic van Wonderen. Dit zijn bloggers met een enorm bereik.

Ook zijn er micro- influencers, dit zijn bloggers en vloggers met een wat minder groot bereik, die zijn daarentegen ook betaalbaarder dan bloggers en vloggers met een groot bereik. Influencer marketing is een vorm van native advertising, dit wil zeggen dat je een advertentie plaatst op een website die aansluit bij jouw branche. Dit kan een blog zijn waarbij er een artikel geschreven wordt waarin jouw merk of product gepromoot wordt, dit heet branded content.

Het kiezen van de juiste influencer

Er is een overvloed aan influencers in verschillende niches. Het is belangrijk om een blogger of vlogger te kiezen die aansluit bij jouw merk en doelgroep. Als er geen match is dan zal je weinig response krijgen op een advertentie. Kies daarom altijd voor een influencer die aansluit bij jouw merk.

Grote of micro- influencer

Je hebt de keuze uit duizenden influencers, dit maakt het vrij lastig om een goede influencer te kiezen. Grote influencers die meer dan 10.000 unieke volgers hebben per maand zijn goed voor de naamsbekendheid. Micro- influencers hebben een wat minder groot bereik, maar ze zijn betaalbaarder en bereiken sneller de juiste doelgroep. Daarnaast hebben de kleinere bloggers en vloggers een sterkere relatie met hun volgers waardoor het wat persoonlijker wordt.

%d bloggers liken dit: