Buitenland

Strijd tussen Apple en Spotify

By  | 

Spotify heeft gereageerd op Apples reacties rond de klacht van de streamingsdienst bij de EU. Er werden eerder beklaagd over de regels van de app store. Spotify was in gesprek met Variety en noemde Apple een monopolist.

 

Er werd eerder een klacht tegen Apple ingediend door Spotify bij de Europese Commissie. Spotify is van mening dat Apple het abonneren via de App Store te duur maakt. Het bedrijf blokkeert daarbij ook regelmatig Spotify-updates en gelden de regels van de app store niet voor Apple zijn eigen apps.

Spotify kan geen abonnement via de App Store aanbieden waarbij geen 15 tot 30 procent van de opbrengst naar Apple gaat. Het bedrijf kan ook niet adverteren in de App Store terwijl Apple dat zelf wel doet voor zijn eigen dienst Apple Music.

Vrijdag reageerde Apple op de klachten van Spotify. Apple geeft aan dat Spotify alle voordelen wilt van de app store, maar ook 100 procent van de inkomsten. “Zonder de Apple Store zou Spotify nu niet zijn waar hij nu is. Nu gebruiken ze hun formaat om niet bij te hoeven dragen aan het ecosysteem voor de aankomende generatie appmakers. Wij vinden niet kloppen” zegt Apple.

Spotify: ‘Deze reactie was te verwachten’

“Elke monopolist zal vertellen dat zij niks fout hebben gedaan en zal daarbij beweren dat belangen van klanten en concurrenten voorop te zetten.” Zegt Spotify in een verklaring. “Het antwoord op onze klacht van Apple komt daarom volledig overeen met onze verwachtingen en niet nieuw.”

“De reden dat wij een klacht hebben ingediend, omdat de acties van Apple de concurrentie en consumenten schaadt en de wet duidelijk overtreed. Het is heel duidelijk dat de spotify klanten voor Apple als eigen klanten wordt beschouwd en dat klopt niet. Dit is ook de kern van het probleem.”

%d bloggers liken dit: