Buitenland

Aandeel van Netflix in de min, binnenkort failliet?

By  | 

Het afgelopen kwartaal behaalde streamingdienst Netflix een omzet van 4,19 miljard dollar. Dit is minder dan de voorspelde cijfers van de analisten.

 

Dit kwam naar voren uit de kwartaal cijfers die Netflix afgelopen donderdagavond heeft gepubliceerd (pdf).

 

Afgelopen drie maanden was de omzet 4,19 miljard dollar (3,7 miljard euro). Dit is een lager bedrag dan de voorspelde 4,21 miljard dollar die door de analisten van Wall Street werd voorspeld. De streamingdienst behaalde een nettowinst van 134 miljoen dollar (117,6 miljoen euro).

 

Na de bekendmaking van de kwartaalcijfers was er een daling te zien van het aandeel Netflix met ruim 2,3 procent.

Tot verassing meer nieuwe abonnees

Netflix schreef in totaal 8,8 miljoen nieuwe abonnees erbij de afgelopen drie maanden. Hieruit kwamen er 1,5 miljoen nieuwe uit de verenigde staten en 7,3 miljoen uit andere landen. Het bedrijf maakt nooit de exacte getallen bekend per land. 8,5 miljoen nieuwe abonnees werden verwacht.

 

De streamingdienst telt nu wereldwijd ruim 139 miljoen abonnees. Vorig jaar had Netflix nog 110,6 miljoen abonnees. Netflix voorspelde zelf dat er in de aankomende drie maanden zo een 8,9 miljoen klanten bij komen.

 

Stijging in prijs in de Verenigde Staten

De abonnementsprijzen voor de Amerikaanse gebruiken zijn verhoogd deze week. Het instapabonnement steeg van 11 dollar naar 13 dollar. Het duurste abonnement, met de ondersteuning voor 4k-resolutie, is van 14 dollar naar 16 dollar gegaan. Uit de recente kwartaal cijfers is dit nog niet bekend wat de gevolgen hiervan kunnen zijn.

 

Netflix heeft aan NU.nl laten weten dat de tarieven voor de streamingdienst per land verschillen.

“De verhoging in de Verenigde Staten wijst niet automatisch op een prijsverhoging in Nederland.”

 

Het bedrijf heeft in een brief aan de investeerders uit de Verenigde Staten laten weten dat 10 procent van de kijktijd op televisies claimt. Voor de mobiele markt is dat minder. “We hebben concurrentie van uiteenlopende partijen. Zo concurreren we meer met Fortnite dan met televisiezender HBO.”

 

%d bloggers liken dit: