Binnenland

Ziggo en Vodafone zijn gefuseerd

By  | 

Vodafone en Ziggo zijn gefuseerd en gaan nu verder onder de gezamenlijke naam VodafoneZiggo. Echter zullen de twee bedrijven wel onder hun eigen merknamen blijven opereren. Hierdoor blijft Ziggo gewoon Ziggo en Vodafone gewoon Vodafone ondanks de fusie. De naam werd bekend gemaakt nadat er een akkoord is bereikt voor de fusie tussen de twee partijen.

Hevige concurrentie

Het moederconcern achter Ziggo Liberty Global heeft vlak voor de jaarwisseling een akkoord bereikt met Vodafone waardoor de fusie werkelijkheid werd. Deze fusie geld echter alleen voor de Nederlandse activiteiten.  Hierdoor krijgt de huidige marktleider KPN er een grote concurrent bij. De concurrentie in de telecom- en televisiemarkt wordt hierdoor hevig, er komt namelijk een grote speler bij die ook in het hele land vaste telefonie kan aanbieden met een geheel eigen netwerk in Nederland.

800 miljoen euro

In februari vorig jaar werd de fusie tussen de twee partijen al aangekondigd. De joint venture moet goed zijn voor een gemiddelde jaaromzet van 4 miljard dollar. Dit moet worden gerealiseerd door 10 miljoen klanten voor vaste diensten en 5 miljoen klanten voor mobiele telefonie. Er wordt gekozen voor een contante betaling, Vodafone betaalde een bedrag van 800 miljoen euro aan Liberty Global, dit omdat de waarde van de verschillende takken hiermee gelijk getrokken worden. Het betaalde bedrag valt wel 200 miljoen euro lager dan het eerder voorspelde bedrag van 1 miljard euro.

T-Mobile

In augustus ging de Europese Commissie onder voorwaarden akkoord met de fusie. Vodafone heeft zijn telefonie, televisie en internet diensten verkocht aan T-Mobile. Dit heeft Vodafone vooral gedaan omdat zij nu de volledige toestemming kregen vanuit Brussel en de fusie met Ziggo dus gerealiseerd kon worden. De samensmelting tussen de bedrijven moet gaan lijden tot een kostenbesparing van ongeveer 3,5 miljard euro.

De integratiekosten van de fusie worden geschat op 280 miljoen euro, voorheen was dit nog 350 miljoen euro.

 

%d bloggers liken dit: