Binnenland

Welke zonwering is het beste?

By  | 

De juiste zonwering kiezen voor een ruimte kan een helse klus zijn. Er zijn namelijk veel aspecten waar je rekening mee moet houden. Men zegt dat de ideale zonwering niet bestaat. Echter zijn er wel een aantal zaken die je mee kunt nemen in de beslissing voor het kiezen van de juiste zonwering.

Zo moet het zo veel mogelijk UV straling van de zon buiten de kamer of ruimte houden. De zonwering houdt deze straling tegen en wordt warm, maar moet op zijn beurt niet de warmte verder doorgeven. Tenslotte moet de zonwering idealiter bruikbaar zijn bij veel wind. Niets is zo vervelend als tikkende balken en onderdelen tegen het kozijn, als gevolg van wind. En laten we eerlijk zijn, in Nederland staat er geregeld wel een briesje, ook op warme dagen.

Als je zonwering hebt gevonden die aan al deze punten voldoet, dan kun je er vanuit gaan dat je een kwalitatief product in handen hebt!

De beste zonwering

Zonwering die veelal aan bovenstaande criteria voldoet zijn rolluiken of buiten jaloezieën. Doordat deze soort zonwering aan de buitenkant gemonteerd is, blijft alle warmte ook buiten. Ze kunnen daarnaast bij veel wind worden gebruikt. Ook windvaste zipscreens zijn een goede optie. Deze bedekken het raam volledig en zorgen dus voor nauwelijks lichtinval. Je kunt daarnaast kiezen voor een authentieke markies. Voor sommige gebouwen een hele leuke toevoeging, maar iets minder effectief bij zonsopgang en zonsondergang.

Zoek je iets normaals? Dan zijn er nog reguliere zonneschermen, waaronder uitval zonneschermen en knikarmschermen. Dit soort zonwering is minder windvast en kan vanuit bepaalde hoeken nog veel zon binnenlaten. Tenslotte is er nog binnenzonwering. Hierbij moet je wel letten op de kleur en het materiaal, anders kan het zichzelf opwarmen en fungeert het alsnog als een verwarming binnen je muren.

Weet jij welke zonwering je wilt hebben?

Een bekende aanbieder op het gebied van zonweringen is M+N Projecten. Zij hebben een divers aanbod aan mooie zonweringen, van rolgordijnen en lamellen tot vitrages en plissés. Nieuwsgierig naar hun aanbod? Bezoek de website voor een impressie van de mogelijkheden. Je kunt contact met hen opnemen als je er nog niet helemaal uit bent welke zonwering het beste bij jouw situatie past.

%d bloggers liken dit: