Binnenland

Volkswagen wederom het meest populair

By  | 

Voor het tweede jaar op rij is Volkswagen het meest populaire automerk onder Nederlandse consumenten. Er werden vorig jaar een kleine 45.000 Volkswagens geregistreerd blijkt uit gegevens van de RAI vereniging en de BOVAG. Met een marktaandeel van 11,9 procent voert de autofabrikant de lijst aan waar net als vorig jaar achtereenvolgens Renault, Opel, Peugeot en Ford de top 5 compleet maken. Het best verkochte model was in 2016 de Volkswagen Golf, gevolgd door de Polo en de UP!. Die daarmee als nieuwkomer in de top 5 best verkochte modellen de Peugeot 306 en Volvo V40 voorbijstreeft.

Tegenvaller voor Tesla

Het afgelopen jaar is de verkoop van Tesla Motors wereldwijd tegengevallen. Ze hebben vorig jaar wel een groei gerealiseerd van 51% ten opzichte van het jaar daarvoor. Echter was het de doelstelling van de Amerikaanse bouwer van elektrische auto’s om 80.000 exemplaren te verkopen. De teller is uiteindelijk blijven steken op 76.230 auto’s. Elon Musk, de Tesla-baas staat bekend om zijn ambitieuze doelen en zei eerder dat hij de productie wil opvoeren tot 500.000 auto’s in 2018. In het afgelopen jaar is Tesla onder andere tegen technische problemen aangelopen die voor vertraging zorgen. De grote vraag is dan ook of de doelstelling van een half miljoen auto’s realistisch is. Kenners zeggen namelijk dat door de tegenslagen het nog maar de vraag is of de Tesla 3, het goedkopere model van Tesla, dit jaar op de markt wordt gebracht.

Ontwikkelingen

Tesla is vorige week wel viral gegaan met een filmpje gemaakt door een dashcam op de A2. De auto reed op de automatische piloot en herkende een ongeval voordat het gebeurde. Op het filmpje hoor je het remsysteem van de Tesla piepen om vervolgens vlak daarna 2 auto’s op elkaar te zien botsen. De grote vraag is hoelang het zal duren tot er auto’s ontwikkeld worden die zichzelf volledig kunnen besturen. Heb je het filmpje nog niet gezien? Bekijk hem dan hier.

%d bloggers liken dit: