Bedrijven

Rondscheurende pakketbezorgers zorgen voor onveilige woonwijken

By  | 

Veilig Verkeer Nederland, waarschuwt om het toenemende aantal pakjesbezorgers die door de staten heen scheuren. Er worden door koeriersdiensten binnen de 30 km-zones regelmatig te hard gereden. Dit gaat onoplettend en met alle risico’s van dien.

 

Het toenemend aantal van online bestellingen, heeft een negatief effect op de verkeersveiligheid. Veilig Verkeer Nederland (VVN) stelt dat door de groei van thuisbezorging en supermarkten het aantal verkeersbewegingen alleen maar toeneemt.

 

Alphons Knuppel stelt dat er dagelijks in de drukke starten wel veertig tot vijftig bestelbusjes rijden per dag. Met de huidige ontwikkelingen kunnen dit er misschien wel zeventig tot tachtig per jaar worden. Er wordt regelmatig onoplettend en te hard gereden, aldus de verkeerswaakhond.

 

 

Maatregelen nemen

VVN luidt de noodklok door aan te dragen dat 60 procent van alle verkeersongevallen plaatsvindt op gemeentelijke wegen. Er zou door de bewoners acties moeten eisen bij de gemeente. ,,Als we hier met z’n allen niets aan doen zal het aantal snelheidsovertredingen, het foutparkeren en andere misstanden alleen maar stijgen.’’

,,Voordat het echt vreselijk mis gaat en er doden of ernstig gewonden vallen roepen wij bewoners van drukbezochte buurten en wijken op om in actie te komen, zegt directeur Knuppel. Mensen kunnen ook zelf aan de slag om iets aan de drukte te doen op binnenwegen.

 

 

Met iedereen

,,Je kunt nagaan of het pakket kan worden bezorgd bij een servicepunt in de buurt. Bijkomend voordeel is dan dat je er niet voor thuis hoeft te blijven of dat je mis grijpt, omdat de buren waar de koerier het pakket heeft afgeleverd niet thuis zijn’’, oppert Knuppel. Met z’n allen veroorzaken wij dit probleem en moeten dit samen ook oplossen.

 

Het VVN stelt dat door het afleveren met bestelauto’s of kleine vrachtauto’s niet ideaal plaatsvindt door uiteen liggende afleveradressen. Wanneer je alles bij elkaar telt gaat dit over miljoenen verkeersbewegingen van koeriersvoertuigen.

%d bloggers liken dit: