Bedrijven

PostNL neemt 16.000- postbezorgers over en sectorgenoot Sandd

By  | 

Sectorgenoot Sandd is door PostNL overgenomen. Het bedrag van de overname bedraagt ongeveer 130 miljoen euro, dit maakte het postbedrijf maandag bekend.

 

Ongeveer zestienduizend postbezorgers van Sandd krijgen een baan aangeboden bij PostNL. Het postbedrijf heeft zelf achttienduizend postbezorgers in dienst. De overige drieduizend werknemers van Sandd, wordt gekeken naar de mogelijkheden binnen PostNL over elders voor een baan.

 

PostNL-CEO Herna Verhagen meldt dat het op langere termijn voor de werkgelegenheid voor de postbezorgers dat de overname een steviger fundament creëert.

 

“De bundeling van de twee grote postbedrijven is belangrijk voor de Nederlandse postmarkt. Dit om alles betrouwbaar, betaalbaar , vernieuwend en toegankelijk te houden voor iedereen”. Stelt Verhagen.

 

Samengaan noodzakelijk door krimpende markt

De twee postbedrijven hadden al eerder laten weten dat zij samen verder willen gaan. Beide ondernemingen hebben last van een krimpende postmarkt. Door de samenvoeging worden schaalvoordelen gerealiseerd.

 

Sandd-directuer Ronald van de Laar meldt dan ook: “We moeten realistisch blijven door de afnemende postvolumes in Nederland door de digitalisering.” Er is geen andere manier om de continuïteit van de postdienstverlening in Nederland te handhaven.

 

Staatssecretaris voor bedrijven

De transactie moet nog worden goedgekeurd door toezichthouder ACM. Mochten de bedrijven geen groen licht verkrijgen, dan willen beide partijen contact opnemen met de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. Die kan hierna alsnog groen licht geven wanneer er sprake is van zwaarwegende redenen van algemeen belang.

Er worden nog wel kostenbesparingsplannen doorgevoerd bij PostNL, hoewel dat wel vertragingen oploopt. Er zal geen dividend worden uitgekeerd door PostNL aan zijn aandeelhouders tijdens de integratie.

Overname is goed nieuws

Vakbond FNV meld dat het goed nieuws is dat PostNL en Sandd samengaan. Dit is eindelijk een concrete stap richting consolidatie van de postmarkt, zegt de bond in een reactie.

Bestuurder bij FNV Publiek Belang Ger Deleij wilt wel graag weten welke randvoorwaarden er gelden bij de overname

%d bloggers liken dit: