Binnenland

Philips realiseert 20 procent meer winst

By  | 

Afgelopen kwartaal heeft Philips bijna 20 procent meer winst gerealiseerd ten opzichte van het jaar ervoor. De omzet kende ook een lichte stijging.

Tegenwoordig focust Philips zich op gezondheidszorgtechnologie. Dit bedrijfsonderdeel loopt goed want Philips verkoopt veel producten om men weer gezonder te laten leven.

In het derde kwartaal van 2016 heeft Philips een omzet van 5,9 miljard euro geboekt. In 2015 werd er 1 procent minder omzet geboekt. Het ebita kende een stijging van 14 procent en kwam daarmee uit op een totaal van 649 miljoen euro. Maar de grootste stijger was de nettowinst, die kende een stijging van ruim 18 procent in vergelijking met het derde kwartaal van 2015. Hiermee kwam de nettowinst van Philips uit op 383 miljoen euro. Tevens verwacht de bestuursvoorzitter van Philips Frans van Houten dat de groei van de resultaten ook de laatste drie maanden zullen doorzetten. Echter geeft hij wel aan zich zorgen te maken om de andere kwetsbare markten waar Philips actief is. Verder zei hij dat Philips een “solide” groei van de verkoop had, met een gezonde orderstroom.

Grootste onzekerheden

De bestuursvoorzitter van Philips geeft aan dat er ook een aantal grote onzekerheden zijn, voornamelijk in Europa door de onzekerheid van Brexit. Doordat de Britten de EU hebben verlaten veranderd er veel op de markten en de aankomende verkiezingen zorgen ook voor veel vraagtekens en onzekerheid.

Waar voorheen China een zorgelijke markt was voor Philips lopen de zaken er nu erg goed. Ook in de Verenigde Staten zit Philips in de stijgers. Tevens verwacht Frans van Houten dat de Amerikaanse verkiezingen geen invloed gaan hebben. Dankzij de sterke groei in de VS en in China kan Philips fluctuaties in Europa opvangen, aldus Van Houten.

Eerder dit jaar koos Philips ervoor om zijn verlichtingsonderdeel de verzelfstandigen en zich meer te gaan richten op producten voor de zorgsector. Dit doen zij door persoonlijke zorg producten aan te bieden maar ook ziekenhuisapparatuur. Tevens biedt Philips ook connected care aan. Dit houdt in dat patiënten makkelijk kunnen communiceren naar hun arts door middel van het internet.

%d bloggers liken dit: