Binnenland

Pakketjes lagen op vreemde plekken in december

By  | 

Pakketjes worden steeds vaker op alternatieve plekken terug gevonden. de pakketjes werden op plakken als in de kliko, in de barbecue of achter de plantenbak bezorgd. In de drukke cadeaumaanden is zijn er veel meldingen geweest van mensen die een pakketje op een vreemde plek bezorgd zagen worden. Een pakket die in de voortuin verstopt is en natgeregend gevonden wordt, het gebeurd echt. Vaak komt het dan voor dat er op het bekende briefje een locatie wordt geschreven waar het pakketje verstopt ligt. Voor velen mond dit uit op een zoektocht naar het product.

Pakketjes op gekke plekken, wat is de reden?

Een reden van het bezorgen op vreemde plekken kan zijn dat de pakketjes bezorgers te hard moeten werken. Er wordt verwacht dat een bezorger ongeveer twintig pakketjes per uur bezorgd. Wanneer een bezorger dan moet aanbellen bij de buren kost dat alleen maar tijd. Dat is vaak tijd die zij niet hebben en zeker in drukke maanden als november en december zoeken de bezorgers naar alternatieven om de pakketjes op tijd te bezorgen. Een Utrechtse mevrouw vond begin januari niet één keer maar twee keer een pakketje in de barbecue. Zij kreeg een briefje in de bus met instructies het pakket te vinden. Zij verteld dat het contact lezen van haar man waren. De waarde van de lenzen waren 80 euro. Zij kon er dan ook wel om lachen. Haar man vond het een stuk minder leuk. Voor het zelfde geld was het een bezorging met hogere waarde. Iets wat erg belangrijk is.

Een bewoner van Doesburg vond een briefje in de bus met de tekst: Pakketje ligt in de kliko. Het briefje las het wel pas de ochtend na dat hij na een avonddienst zijn kliko aan de weg had gezet om te laten legen. Toen hij ging kijken was zijn kliko leeg inclusief de bestelde lampjes van de IKEA.

%d bloggers liken dit: