Binnenland

Mediahuis dichter bij overname TMG

By  | 

Het Vlaamse Mediahuis heeft het aandelenbelang van Delta Lloyd in TMG (Telegraaf Media Groep) definitief binnen. Dit bleek zondagavond.

Aandelenbelang TMG

Het aandelenbelang van 11,24 procent van Delta Lloyd in TMG wordt afgeleverd aan Mediahuis. Het Vlaamse mediabedrijf heeft onlangs ook de aandelen van Navitas overgenomen. Hierdoor bezit Mediahuis nu 17,94 procent van de aandelen in het Amsterdamse mediabedrijf. Begin februari kwamen Mediahuis en Delta Lloyd overeen dat Delta Lloyd haar aandelen in het Telegraaf-concern zou leveren aan Mediahuis voor 5,25 euro per aandeel.

Eind vorig jaar kondigden Mediahuis en VP Exploitatie al aan dat ze TMG over wilden nemen. Samen hebben zij een absolute zekerheid over 59,24 procent van de aandelen in het Amsterdamse mediabedrijf.

De Mol

Ook Talpa, het mediabedrijf van John de Mol, is geïnteresseerd in het Telegraaf-concern. De Mol wil met het Amsterdamse mediabedrijf een groot Nederlands multimediabedrijf bouwen. In januari kwam Talpa met en bod van 5,90 euro per aandeel. Hierop reageerden Mediahuis en VP Exploitatie al snel op door hetzelfde aan te bieden. Talpa vergrootte in dezelfde maand het belang in het Amsterdamse mediabedrijf naar 20,15 procent.

%d bloggers liken dit: