Binnenland

Huiseigenaren met een hypotheekachterstand daalt

 

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) meldt dat het aantal Nederlandse huiseigenaren met een betalingsachterstand op hun hypotheek afneemt. Dit is vandaag gepresenteerd in de hypotheekbarometer. Op 1 oktober hadden bijna 80.000 kredietnemers een betalingsachterstand van minimaal 3 maanden op hun hypotheek.

We hebben het dan over een afname van 12 procent in vergelijking met vorig jaar. Oktober 2017 was een maand waarin nog bijna 91.000 mensen te maken hadden met een hypotheekachterstand.

‘’Je ziet dat het steeds beter gaat met de huiseigenaren. Dit is ook terug te zien in het aantal kredietnemers met betaalachterstanden op hun hypotheek’’, dit schrijft BKR-directeur Peter van den Bosch.

Verdere cijfers

Het aantal mensen met een betalingsachterstand op hun hypotheek bereikte in 2015 een dieptepunt. Ruim 113.000 kredietnemers hadden op dat moment een betalingsachterstand op het aflossen van hun hypotheek. Vanaf dat moment daalt het aantal steeds meer.

Van het aantal nieuwe gevallen met een betalingsachterstand valt ook te melden dat dit terug loopt. 1.750 nieuwe kredietnemers kregen in het afgelopen kwartaal te maken met een betalingsachterstand van minimaal 3 maanden. Dit ging een kwartaal eerder nog om bijna 2.100 mensen.

%d bloggers liken dit: