Binnenland

Officieel akkoord van de Europese commissie voor de fusie van Tele2 en T-Mobile

By  | 

De fusie tussen de grote telecombedrijven T-Mobile en Tele2 heeft akkoord gekregen van de Europese Commissie. De Nederlandse takken van de twee bedrijven krijgen ook geen extra voorwaarden waar ze aan hoeven te voldoen maakte Brussel dinsdag bekend.

De commissie zegt dat er geen marktverstoringen zullen plaatsen vinden door de fusie. Voor de kwaliteit en de prijzen hoeven consumenten niet bang te zijn zegt de Europese commissie. Er was eerde sprake angst dat er niet genoeg concurrentie zou overblijven op de Nederlandse telecommarkt na de fusie. Wat kan resulteren tot minder innovatie en hogere prijzen. Dit was de reden voor Brussel om een onderzoek te starten eerder dit jaar.

Het zat er al een jaar geleden aan te komen dat de bedrijven zouden fuseren, naar verwachting zal begin 2019 de fusie worden afgerond. Voor de activiteiten dit jaar ontvangt Tele2 eenmalig een bedrag van 190 miljoen euro van T-Mobile.

Blijven concurrenten

De Deutsche Telekom die T-Mobile Nederland beheert krijgt daarbij 75 procent in handen en de overige 25 procent krijgt het Zweedse moederbedrijf van Tele2.

De twee bedrijven stellen dat na de overname er een nieuwe sterkte speler op de markt zal komen. Waaruit geïntegreerde pakketten in de vaste en mobiele zal worden aanboden op de zakelijke- en consumentenmarkt.

Door de samensmelting zullen de huidige “dominante spelers” in de Nederlandse telecommarkt  VodafoneZiggo en KPN blijvend uitgedaagd worden aldus het nieuwe fusiebedrijf. T-Mobile en Tele2 zullen blijven concurreren tot het officieel moment van samengaan en zal er niets veranderen tot dit moment.

Eerder 5G?

Uit het persbericht laat de CEO van T-Mobile Nederland Søren Abildgaard weten dat het bedrijf snel de beloftes wilt waarmaken. Waaronder een eerder introductie van 5G zal plaatsvinden en de uitrol van glasvezel wat beschikbaar gaat worden. Naast dit zal er ook meer vrijheid komen in contracten komen voor klanten, aldus Abildgaard.

 

5 beloften van Tele2

Tele2 heeft een Beloftepagina gemaakt naar aanleiding van de fusie van Tele2 en T-mobile. Hierop staan de 5 beloften die ze hebben gedaan. Daarnaast hebben ze ook een Veelgestelde Vragen sectie gemaakt, voor klanten van Tele2. Voor meer informatie: https://www.tele2.nl/fusie/

 

%d bloggers liken dit: