Bedrijven

Reactie van Facebook rondom horrorverhalen moderatieteam

By  | 

Er is reactie van Facebook rondom de horrorverhalen die vanuit de werkzaamheden kwamen van moderatoren. Deze moeten materiaal controleren op schokkende inhoud. Er gaan verhalen rond dat sommige werknemers met posttraumatische stressstoornis kampen of een drugsprobleem hebben.

 

Anonieme medewerkers onthulde aan technologiesite The Verge verhalen hierover. De site had contact met huidige en voormalige moderatiewerknemers van het bedrijf Cognizant. Facebook huurt dat bedrijf in om berichten, foto’s en video’s op het sociale netwerk te controleren. Medenwerkers geven aan dat zij kampen met onderdrukkende werkomstandigheden. Hieronder valt weinig pauze, overmatig toezicht en bovenal een baan met een hoge emotionele last.

 

Dagelijks moeten moderatoren honderden foto’s en video’s bekijken waarop grof geweld, seksueel misbruik en andere overtredingen te zien zijn van de richtlijnen die Facebook. Als dit inderdaad het geval is dan moeten de moderatoren de beelden offline halen.

 

Doodsangst en verslaving

The Verge haalt medewerkers aan die kampen met een posttraumatische stressstoornis door de beelden die zij hebben moeten beoordelen. Andere hebben hier een drugsverslaving opgelopen. Een van deze medewerkers zou zo beïnvloed zijn door complotvideo’s die hij moest beoordelen dat hij is begonnen met het ontkennen van de holocaust en geloofde dat de aarde plat was. Daarnaast zouden medewerkers zo bang zijn geworden voor hun leven dat zij gewapend naar werk gaan. Dit uit angst voor oud-collega’s die zijn ontslagen na het maken van foute beoordelingen. De limiet zou op enkele fouten per week liggen.

Moderatoren zouden op jaarbasis 28.000 dollar (zo’n 25.000 euro) verdienen met hun werk. Dit terwijl de gemiddelde Facebook-medewerker 240.000 dollar per jaar verdient. Er werd door Facebook beloofd in de nasleep van het nepnieuwsschandaal rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen veel meer moderatoren aan te nemen. Dit zou oplopen tot wel twintigduizend. Al deze mankracht wordt grotendeels buiten het bedrijf gezocht.

 

 

%d bloggers liken dit: