Bedrijven

Faillissement voor Sissy-Boy dreigt te komen

By  | 

De afgelopen weken horen we het steeds vaker. Ook nu dreigt er een faillissement voor Sissy-Boy aan te komen. De winkelketen heeft uitstel van betaling aangevraagd meldde eigenaar Brand Retail Group. Het concern heeft 45 eigen winkels en maar liefst 600 werknemers in dienst.

Voorlopig lijkt het erop dat de winkels nog open blijven. Samen met het management kijkt de eigenaar naar mogelijkheden voor een doorstart.

Het afgelopen jaar probeerde het bedrijf al winstgevender te worden. Zo werd de collectie al aangescherpt, is er gesneden in de kosten en zijn er meerdere investeringen gedaan in de winkels en online activiteiten. Na een lastige zomer met tegenvallende verkopen kwam het concern extra onder druk te staan.

Trend binnen de retailsector

‘Dit is een trend die we zien in de gehele retailsector’ , zegt Herbert Schilderpond, partner bij Standard Investments. Standard Investments is een van de grotere investeerders in Brand Retail Group.

Onlangs moest winkelketen CoolCat al faillissement aanvragen. Ook bij deze kledingwinkel werd er verwezen naar een warme zomer. ‘’Als het maandenlang boven de 20 graden blijft, koopt niemand herfstkleding. Hetzelfde verhaal voor wanneer het niet koud wordt’’, zei een woordvoerder van CoolCat toentertijd.

Nieuwe eigenaar voor Sissy-Boy

Een zoektocht naar een nieuwe eigenaar mocht niet baten voor Sissy-Boy. Brand Retail Group was wel in vergevorderde gesprekken met een Nederlands familiebedrijf. Schippersoord vertelde echter dat een mogelijke verkoop op het laatste moment niet doorging.

Het Nederlandse Sissy-Boy werd opgericht in 1982. Het bedrijf verkoopt niet alleen kleding, maar ook nog andere artikelen, zoals woonaccessoires. Ook voor de kinderen is het een feest, aangezien ze er ook speelgoed verkopen. Binnen de 600 medewerkers die Sissy-Boy kent, zitten er ongeveer 375 voltijdsbanen. Deze mensen dreigen dus allemaal hun baan kwijt te raken wanneer het faillissement voor Sissy-Boy doorgaat. In 2018 behaalde het concern nog een omzet van 60 miljoen euro.

%d bloggers liken dit: