Bedrijven

‘EU keurt overname Tele2 door T-Mobile goed’

 

De Europese Commissie staat op het punt om toestemming te geven voor de fusie van de Nederlandse onderdelen van telecombedrijven T-Mobile en Tele2.

Er worden door de Europese Unie bovendien geen extra voorwaarden gesteld voor het afronden van de fusie, dit meldt persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen. Tele2 laat in een reactie weten ‘’optimistisch’’ te zijn over onvoorwaardelijke goedkeuring door Brussel. Het Zweedse bedrijf zegt nog geen groen licht te hebben gekregen en benadrukt dat de Europese commissie daar tot 30 november de tijd voor heeft.

De commissie startte dit jaar een diepgaand onderzoek naar de samensmelting. De vrees bestond dat er niet voldoende concurrentie over zou blijven na de deal tussen de nummer drie en de nummer vier op de Nederlandse telecommarkt.

Dit kan hogere prijzen tot gevolg hebben, minder innovatie en uitsluiting van andere telecombedrijven zonder een eigen netwerk, zo was de gedachte.

In veel gevallen eist Brussel dat bedrijven die willen fuseren onderdelen afstoten, maar daar zou nu dus geen sprake van zijn. De Europese commissie komt naar verwachting op vrijdag met een eindoordeel.

Er is nog geen officiële reactie gegeven aan Reuters door de Europese Commissie en Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile.

%d bloggers liken dit: