Bedrijven

5G komt in 2019, alleen nog wachten op de ware potentie

By  | 

Telecombedrijven en smartphonefabrikanten zijn stelling: het 5G-netwerk is eindelijk werkelijkheid. Op de techbeurs MWC waren er veel voorbeelden te zien. Alleen is het uiteindelijke potentieel van 5G nog steeds toekomstmuziek.

 

Al jaren spreken bedrijven over de komst van 5G op het MWC. In 2019 komt het netwerk daadwerkelijk uit. Dit is alleen wel op beperkte plekken in de wereld. Nederland zal helaas nog moeten wachten hierop. 5G wordt de komende jaren nog niet uitgerold in ons kikkerlandje.

Op het WMC werden er toch verschillende telefoons getoond met 5G- ondersteuning. Samsung, LG, OnePlus en Huawai zijn enkele smartphonefabrikanten die in 2019 een telefoon op de markt zetten met ondersteuning voor 5G. Veel van deze telefoons worden niet in Nederland uitgebracht, de reden is dat gebruikers hier niets aan hebben. Hoewel de telefoons wel 3G en 4G ondersteuning aanbieden.

 

Nog snellere snelheid

Op korte termijn is dat het 5G-netwerk het mobiele netwerk een stuk sneller gaat make. Bedrijven proberen allemaal uit te leggen wat de capaciteiten zijn van het nieuwe netwerk tijdens persconferenties. Topman van Huawai zegt dat het downloaden van een film met de grote van 1GB in 3sec kan gebeuren. Topman van Qualcomm, voegt daaraan toe dat het streamen van 4k-films net zo gemakkelijk moet gaan als het streamen van muziek.

 

5G is voor nu nog een ‘marketingterm’

5G moet uiteindelijk allerlei nieuwe dingen mogelijk maken, maar Veldhuizen van Huawai bestempeld het zelf als een ‘marketingterm’. “Het is een hele verzameling van technieken bij elkaar”, zegt hij. “Je hebt 4G en LTE, daarnaast heb je het ook over 5G. Wat eigenlijk een andere manier van het versleutelen van data door de lucht. Dit kan allemaal beter en efficiënter door andere antennes te gebruiken. Hiermee kan je meer capaciteit leveren in mobiele netwerken.

%d bloggers liken dit: