Intertoys

Naam: Intertoys Holland B.V. Intertoys

CEO: Steven Van Nieuwenhuijzen (ook van Bart Smit)

Hoofdkantoor: Hessenbergweg 8, 1101 BT ,Amsterdam-Zuidoost

Oprichting: 25 juni 1976 toen nog Hobo Faam door de heer Cornelissens

Aantal winkels: 305

 

Over Intertoys

Op 25 juni 1976 besloot de inkoper Hobo Faam speelgoed in te gaan kopen onder het gezag van de heer Cornelissens. Interne specialisten besloten om 3 gespecialiseerde speelgoedwinkels te openen in augustus 1976. Het werd een succes en datzelfde jaar kwamen er nog eens 4 filialen bij. Toen die tijd werkte er 27 mensen bij deze speelgoedwinkels. Vanaf 1979 kregen de winkels een gemeenschappelijke naam en gemeenschappelijke inkoop. Voorheen was elke vestiging hier nog zelfstandig in, zij hadden allen een eigen inkoop en een eigen naam. In dat zelfde jaar werd ook het logo voor Intertoys gecreëerd.

Huidige situatie

Inmiddels heeft de speelgoedwinkel 305 filialen, hiervan zijn er 265 in Nederland gevestigd. 11 in België en 29 in Duitsland. Het hoofdkantoor is inmiddels gevestigd in Amsterdam-Zuidoost. Voorheen was dat nog altijd in Waddinxveen. De speelgoedwinkel valt onder het moederconcern Blokker Holding, hier vallen onder andere ook Bart Smit, Marskramer en Leenbakker onder. Anno 2016 bestaat het bekende Speelboek van de Intertoys nog steeds. Dit boek werd in 1987 geïntroduceerd om zo hun individuele marketing te versterken. Dit boek komt nog steeds ieder jaar terug met een editie van 300 bladzijden. Het boek is vooral gericht op de Kerst en Sinterklaas periode.

In 1987 werd ook de mascotte van Intertoys geïntroduceerd. Dit is een olifantje genaamd Toy Toy en is het symbool voor Intertoys en al haar vestigingen. Het olifantje werd pas in 1994 echt het symbool van Intertoys, daarvoor verscheen hij alleen op de speelboeken.