Catawiki

Naam: Catawiki                                                                                     Logo Catawiki

CEO: Rene Schoenmakers

Oprichting: In 2008 door Rene Schoenmakers

Hoofdkantoor: Noordersingel 33, 9401 JW Assen, Nederland

 

Over Catawiki

In 2008 werd Catawiki opgericht door Rene Schoenmakers. De website werd opgericht voor verzamelaars, zo konden zij hun verzameling online bijhouden en konden zij zelf items aan de catalogus toevoegen. In het begin richten zij zich vooral op stripboeken en postzegels. De naam is ontstaan door de woorden catalogus en Wikipedia samen te voegen. Vanaf het jaar 2011 begon Catawiki ook veilingen te houden, dit zijn veilingen in verschillende productcategorieën zoals postzegels, kunst, antiek, oldtimers, fashion, sieraden, horloges en boeken. Tevens belooft het bedrijf dat deze veilingen eerlijk gaan en alleen de beste veilingmeesters worden aangesteld om de veilingen zo goed mogelijk te laten verlopen.

Elke maand trekt de website miljoenen bezoekers. Dit zijn bezoekers over de hele wereld, dit is ook de reden dat Catawiki de motivatie heeft om door te groeien op internationaal niveau. Momenteel hebben zij al kantoren in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Engeland en Spanje.

Enorme groei

Maandelijks komen er ongeveer 35.000 kavels bij op Catawiki. Er zijn wekelijks ongeveer 300 veilingen die verzorgd worden door 163 veilingmeesters. In totaal zijn er ongeveer 14 miljoen mensen die maandelijks naar de website van Catawiki surfen. Het bedrijf is de snelstgroeiende onderneming van 2016, met een groei percentage van 3676 procent waren zij de absolute winnaar. Ook scoren zij goed bij Trustpilot, zij krijgen een cijfer van 8,9 uit de 10.

Investeerders

Het bedrijf is ook voor buitenstaanders interessant. Zo heeft Accel Partners, een partij die ook in Facebook investeert, 10 miljoen euro in Catawiki geïnvesteerd. Maar ook werd er nog is 75 miljoen ontvangen van investeerders zoals Lead Edge Capital, Project A Ventures en oud managers van Booking.com