Economie

Youngtimer populair voor zakelijke rijder

 

De zakelijke bestuurder kiest steeds vaker voor een jonge bedrijfsauto. Deze auto’s worden youngtimers genoemd, in de meeste gevallen luxe auto’s van minimaal 15 jaar oud, die fiscaal veel voordelen biedt. Hoewel de overheid zich steeds meer richt op het milieu, is het toch nog voordelig om een youngtimer te rijden.

Voorbeelden van youngtimers zijn de oudere luxe modellen van Audi, BMW en Mercedes die in grote aantallen zakelijk worden gereden. Volgens de Bovag staan er bijna 30.000 youngtimers geregistreerd als bedrijfsauto. De keuze valt op deze auto’s vanwege de belastingheffing die zij krijgen bij privé gebruik. Het fiscale voordeel op de bijtelling van youngtimers is behoorlijk tegenstrijdig te noemen, omdat de overheid zoveel mogelijk mensen in een moderne, zuinige (elektrische) auto wil laten rijden.

Nadeel van een youngtimer

Toch zijn er ook nadelen aan het kopen van een youngtimer. In sommige steden, zoals Utrecht, mogen oude dieselvoertuigen het centrum niet meer in. Ook kan het zijn dat er dure reparaties gedaan moeten worden om de auto in goede staat te houden. Vanaf dit jaar vallen een aantal populaire auto’s onder de youngtimer regeling, zoals de Opel Signum, BMW E60 en Volvo V70.

Youngtimer autoverzekering

Natuurlijk is het ook van belang om voor jouw youngtimer een goed passende autoverzekering af te sluiten. Kies je bijvoorbeeld voor een WA, WA+ of Allrisk dekking? In de meeste gevallen kiest men bij een oudere auto een WA-verzekering, omdat de auto minder waard is en eventuele reparaties minder duur zullen zijn. Echter kan dit bij een youngtimer nog weleens tegenvallen vanwege de beschikbaarheid hiervan. Je autoverzekering vergelijken is dus erg belangrijk om de juiste keuze te kunnen maken. Als je online autoverzekeringen vergelijkt kan je in de meeste gevallen binnen een aantal minuten de weg weer op, aldus Overstappen.nl. Behalve je autoverzekering kan je op de site ook zakelijke energie en internetabonnementen vergelijken.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: