Buitenland

Takeaway.com doet goede zaken in Duitsland

 

In het derde kwartaal van dit boekjaar heeft het thuisbezorgd moederbedrijf Takeaway.com het aantal Duitse bestellingen zien groeien met 40 procent als we het vergelijken met het zelfde kwartaal vorig jaar. Het totaal van alle geplaatste orders steeg met 31 procent.

Dit alles maakte het bedrijf woensdag bekend in een handelsupdate. In Nederland, waar het bedrijf inmiddels al marktleider is, groeide het aantal bestellingen met 17 procent vergeleken met een jaar eerder.

De bezorgdienst is in Nederland nog steeds het grootst, met 8,23 miljoen orders in het derde kwartaal. Duitsland komt wel dichterbij, met 8,16 miljoen orders. Vorig jaar lagen deze aantallen nog op een goede 7,04 miljoen en 5,83 miljoen. In mei dit jaar was het aantal orders in Duitsland al even groter dan in thuisland Nederland.

In de overige markten (België, Oostenrijk, Polen, Zwitserland, Frankrijk, Luxemburg, Portugal, Bulgarije, Roemenië en Israël) groeide het aantal orders met 43 procent. In die landen lag het aantal orders bij elkaar op 5,9 miljoen vergeleken met 4,15 miljoen vorig jaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: