Binnenland

Thuisbezorgd.nl kan tegenstand verwachten

 

Thuisbezorgd.nl kan gaan rekenen op opstand van de aangesloten restaurants. Het is namelijk zo dat de bezorgdienst zijn tarieven gaan verhogen. Het percentage gaat van twaalf procent naar dertien procent en dit pikken de restaurants niet.

Thuisbezorgd.nl verhoogt de tarieven

Het bedrijf is gestart op een zolderkamer in Enschede. Student Jitse Groen zette het bedrijf op in het jaar 2000. De website maakt onderdeel uit van Takeway.com. Dit is een overkoepelend bedrijf dat meerdere soortgelijke websites onderhoudt in verschillende landen.

Het commissie percentage dat werd gevraagd door thuisbezorgd begon met zes procent. Dit percentage was dit jaar twaalf procent en zal vanaf het volgende kalenderjaar dertien procent zijn. Tot nu toe hebben 45 ondernemers zich aangemeld voor een bijeenkomst, waarbij zij hun mening laten horen over de verhoging. De ondernemers zijn van mening dat de verhoging nergens op is gebaseerd en dat thuisbezorgd hier niets voor hoeft te doen.

Thuisbezorgd voor offline restaurants

In de tijd dat thuisbezorgd begon, hadden veel aangesloten restaurants zelf nog geen website. Vandaar dat thuisbezorgd de ideale oplossing was om online zaken te kunnen gaan doen. Met name toen de bezorgwebsite het mogelijk maakte om online met iDeal te kunnen betalen.

De ondernemers willen niet met hun naam in het nieuws komen, omdat ze bang zijn voor een uitsluiting door thuisbezorgd. Vooral de kleine restaurants die zijn aangesloten worden benadeeld. Grotere restaurants zoals New York Pizza krijgen bijvoorbeeld een apart tarief. De ondernemers zijn van mening dat ze nu ook zelf lokale websites op kunnen zetten voor restaurants in de buurt.

De ondernemers zien niets terug voor het hogere tarief dat zij betalen. Het moederbedrijf Takeaway.com heeft ook een soortgelijke bezorgingswebsite in Duitsland. Hier zijn zij stevig aan het concurreren. Ze zijn dan ook van plan om hun aandelenuitgifte te gaan gebruiken voor extra investeringen in marketing in Duitsland.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: