Binnenland

Drie tips voor een geslaagde bedrijfsborrel

 

Sommige bedrijven hebben een vaste Vrijdagmiddagborrel in de plaatselijke kroeg, andere bedrijven zijn niet zo bekend met het organiseren van een bedrijfsborrel. Daarom hebben wij drie tips voor een geslaagde bedrijfsborrel op een rijtje gezet.

Pas op met alcohol

Natuurlijk kan alcohol niet ontbreken op een bedrijfsborrel. Drank mag dan ook niet ontbreken voor een geslaagde borrel. Echter is het wel belangrijk om op te passen met alcohol. Na een lange dag werken en slecht eten kunnen een paar drankjes al slecht vallen. Dronken medewerkers is natuurlijk het laatste wat je wilt bereiken met een borrel. Om dit te voorkomen kan je een bepaald aantal drankjes per persoon afspreken. Ook kan je de afspraak maken met de bar dat er alleen Hollandse bar wordt geschonken, dus geen sterke dranken maar alleen: bier, wijn, fris, koffie en thee. Deze maatregelen zijn vaak voldoende om een bedrijfsborrel leuk te houden.

De locatie

Een leuke en gezellige locatie is noodzakelijk voor een geslaagde bedrijfsborrel. Het is natuurlijk voordeliger om binnenshuis het feest te organiseren. Echter zal dit een negatieve invloed hebben op de algehele feestsfeer. Als baas kan je in dit geval beter iets meer uitgeven aan een gezellige locatie. Een plaatselijke bar of zaal kan al verfrissend zijn voor je medewerkers.

Activiteiten

Wil je het houden bij een bedrijfsborrel? Of wil je ook nog activiteiten organiseren om er meer een bedrijfsfeest van te maken? Een quiz of teambuildingsspel kan voor gezelligheid zorgen en een betere samenwerking tussen jouw medewerkers. Het hoeft geen volgeplande dag of avond te worden, een kleine quiz of kroegspellen als darten, sjoelen en spijkerslaan, kan genoeg zijn voor wat extra sfeer en gezelligheid.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: