Binnenland

Amazon webwinkel komt naar Nederland

 

Amazon heeft grote plannen in Nederland. Momenteel hebben ze al een webshop staan in Nederland. Hierop bieden ze boeken en e-readers aan. Met deze webshop haalde zij afgelopen jaar al meer dan 250 miljoen aan omzet binnen. Amazon moet gaan concurreren met een aantal andere grote retailspelers, zoals Bol.com, Coolblue, Wehkamp en Zalando.

Amazon breidt uit

Naast het uitbreiden van de webwinkel, wil Zalando ook haar videostreamingsdienst opstarten in Nederland. De videostreamingsdienst wordt Amazon Prime genoemd en kent al 80 miljoen abonnees in Amerika. Ze bieden allerlei films en series aan en dat voor een prijs van 3,99 euro in de maand. Daarnaast maken ze het voor de abonnees mogelijk om hun foto’s gratis op te slaan in de cloud. Eigen series van Amazon Prime zijn ook onderweg. Zo wordt er gewerkt aan een serie van Lord of the Rings.

Deze dienst van Amazon ging in 2005 al van start in Amerika en in 2007 volgde Japan, Duitsland en Groot-Brittannië. Langzaam maar zeker kwamen er ook een hoop andere landen bij en nu dus ook Nederland.

Amazon wil sterk van start gaan met haar webshop. Ze voeren direct gratis verzending in en een groot deel van de producten zal binnen dezelfde dag nog worden bezorgd. Om binnen een dag te kunnen bezorgen, moeten ze gebruik maken van distributie centra in de buurt. Naar waarschijnlijkheid zullen ze zich bij de Nederlandse grens gaan vestigen.

Dreiging voor de huidige webwinkels

Het bedrijf moet dan nog wel beginnen, maar vormt nu al een grote dreiging voor de huidige spelers zoals Bol.com en Zalando. Het bedrijf heeft namelijk een ongekend groot vermogen. Zo kochten ze in Amerika de supermarktketen Whole Foods voor een bedrag van ongeveer 14 miljard dollar.

Aan de andere kant staat dat de huidige spelers op het moment veel meer producten aan bieden en dat ze ook binnen een dag kunnen leveren. Vooralsnog is er dus nog niks aan de hand.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: