Bedrijven

Vanaf vandaag: alcohol te koop bij Bol.com

 

Vanaf vandaag is het ook mogelijk om via Bol.com aan alcohol te komen. Via de site kan onder andere wijn, speciaalbier en sterke drank worden gekocht. De organisatie, dat eigendom is van Ahold Delhaize, zegt dat bij aflevering van de drank aan de deur gecontroleerd wordt of de koper wel achttien jaar of ouder is.

Op de site staat aangegeven dat als de persoon in kwestie niet voldoet aan de leeftijd, Bol.com genoodzaakt is om het pakketje mee terug te nemen. De consument krijgt deze melding te zien op de site als ze alcoholische drank bestellen.

Op de site staat het drankassortiment van anders aanbieders zoals Belgain Beer Factory en Tasting Collection. Ook verkopen bedrijven die ook onderdeel zijn van Ahold Delhaize, zoals Gall & Gall en Albert Heijn, voortaan alcoholische dranken via Bol.com. ‘’Álle partners hebben al ruime ervaring in het verkopen en verstekken van drank en zorgen samen met hun vervoerders voor de naleving van de leeftijdscontrole’’, zo benadrukt het bedrijf.

Wim van Dalen, directeur van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP geeft aan het geen goed nieuws te vinden. ‘’Hierdoor wordt de beschikbaarheid van alcohol verruimd en dat gaat tegen het overheidsbeleid in. We hebben nu al zo’n 70.000 tot 80.000 fysieke verkooppunten en de onlineverkoop groeit nog steeds. Ik ben ook benieuwd hoe de leeftijdscheck gaat.’’

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: