Bedrijven

Claimorganisatie: gedupeerde reizigers eisen 1,3 miljoen van Ryanair

 

Voor prijsvechter Ryanair zorgen stakingen mogelijk voor een extra kostenpost bij de luchtvaartmaatschappij. Reizigers uit Nederland, België en Duitsland hebben volgens claimorganisatie EUclaim voor zeker 1,3 miljoen euro aan compensatieclaims die zijn ingediend bij de Ierse prijsvechter.

In totaal gaat het om claims van 4500 reizigers, van wie de vluchten lange vertragingen hebben opgelopen of zijn geschrapt als gevolg van de acties. Het blijft nog een vraagteken of de gedupeerde klanten daadwerkelijk het geld krijgen.

De vliegtuigmaatschappij laat de NOS weten dat het de claims onterecht vindt,  en verwijst hiermee door naar een uitspraak van een Spaanse rechter. Die heeft namelijk geoordeeld dat een interne staking geen rede is voor het vergoeden van schade.

Alle gedupeerde passagiers uit Nederland, België en Duitsland is volgens de claimclub veel groter. In totaal zouden er meer dan 137.000 passagiers recht hebben op vergoedingen als gevolg van de stakingen. De som van alle claims kan oplopen tot ruim 41 miljoen euro.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: